h

HUURdebat: Neem leegstaande woningen weer terug in de sociale verhuur

2 maart 2014

HUURdebat: Neem leegstaande woningen weer terug in de sociale verhuur

Tijdens het huurdebat op vrijdag 28 februari bij Dat Ene Woord riep SP-lijstrekker Lenny Roelofs de Goudse woningcorporaties op om huurwoningen die langer dan 6 maanden leeg en te koop staan, terug te nemen in de verhuur.

Dit is één van de manieren waarop de SP een einde wil maken aan de veel te lange wachttijd voor een sociale huurwoning hier in Gouda.

Percentage betaalbare huurwoningen naar 30%
De Woonbond stelde tijdens het HUURdebat terecht dat de huren van sociale huurwoningen tot wel 25% zijn gestegen en de inkomens van de bewoners met gemiddeld 5% zijn gedaald.

Dit moet echt anders! Daarom wil de SP Gouda het aantal betaalbare huurwoningen opschroeven naar 30%. Hierdoor zal de wachttijd voor een sociale huurwoning (nu gemiddeld tien jaar) een stuk korter worden!

Verder steunt SP-Gouda initiatieven die de doostroming verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door middeninkomens die uit een sociale huurwoning wegwillen, een korting te geven op een huurwoning in de vrije sector.

Leefbaarheid
SP-Gouda wil ook de leefbaarheid in de Goudse wijken versterken door de wijkteams beter te ondersteunen en niet te korten op het leefbaarheidsbudget.

Ook vindt Lenny dat het 3 euro budget per inwoner van Gouda weer ingevoerd moet worden. Met het 3 euro budget kunnen de bewoners en wijkteams zelf de leefbaarheid vergroten in de buurten.

Breng de sociale voorzieningen terug naar de wijken
Verder wil de SP ook belangrijke ontmoetingsplaatsen en voorzieningen zoals de wijkbibliotheek in Bloemendaal en het buurthuis De Toren terugbrengen naar de wijk. Stop dus met de afbraak van de leefbaarheid in de wijken door steeds meer voorzieningen uit de wijken te trekken.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier