h

SP wil spaarpot voor de zorg!

6 maart 2014

SP wil spaarpot voor de zorg!

De SP wil financiële meevallers apart zetten voor de nieuwe zorgtaken van de gemeente. Zo voorkomen we dat belangrijke zorg in de knel komt doordat het geld al is uitgegeven, bijvoorbeeld aan nieuwe wegen of andere grote, dure projecten. Onze gezondheid is immers het allerbelangrijkste!

Vanaf 2015 wordt de gemeente verantwoordelijk voor de zorg aan de meest kwetsbare kinderen en jongeren. Daarna volgen waarschijnlijk ook de zorg aan ouderen, mensen met een beperking en de ondersteuning van mensen zonder werk.

Dit zijn stuk voor stuk enorm belangrijke taken die het leven van mensen en hun toekomst heel direct raken. De SP vindt daarom dat de gemeente een speciaal spaarpotje voor deze taken moet maken.

Goede, betaalbare zorg 
SP-lijsttrekker Lenny Roelofs: ‘Dit kabinet van VVD en PvdA laat de hoogste inkomens met rust, maar bezuinigt wel miljarden op de zorg voor kwetsbare mensen. Omdat de gemeente wel een zorgplicht krijgt, moet er om goede, betaalbare zorg te garanderen straks waarschijnlijk geld bij.

Als er op dat moment geen geld achter de hand is, moet het gewoon elders binnen de gemeentelijke begroting gevonden worden. Dan is het mooi dat we daar al geld voor gereserveerd hebben en niet extra hoeven te bezuinigen. Wat wij willen is dus een soort financieel vangnet voor de zorg!’

4 miljoen
Dit betekent dat ook de huidige financiële meevaller van € 4 miljoen wat betreft de SP niet naar de algemene reserves van de gemeente Gouda gaat, maar naar een speciale bestemmingsreserve ‘sociaal domein’.

Alleen zo weten we zeker dat het geld alleen aan de zorg uitgegeven mag worden, en niet aan bijvoorbeeld nieuwe wegen, nieuwe grote projecten of de enorme schulden die de gemeente is aangegaan voor eerdere prestigeprojecten zoals het nieuwe stadhuis.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier