h

SP ondertekent open brief aan burgemeester over “bed bad en brood regeling” in Gouda

5 mei 2015

SP ondertekent open brief aan burgemeester over “bed bad en brood regeling” in Gouda

In de open brief roepen diverse Goudse maatschappelijke organisaties en politieke partijen de gemeente op om duidelijkheid te geven over de gevolgen van de landelijke afspraken over de “bed, bad en brood regeling” voor Gouda. Tevens pleiten de organisaties om ook in Gouda te voorzien in de meest basale menselijke behoeften van uitgeprocedeerde asielzoekers.

De SP strijd voor menselijke waardigheid. Veel mensen zoeken om wat voor reden dan ook een veilig heenkomen en een betere toekomst in ons land. Natuurlijk kan niet iedereen in Nederland blijven. Maar we mogen nooit uit het oog verliezen dat uitgeprocedeerde asielzoekers mensen van vlees en bloed zijn. Zonen, dochters en ouders. Mensen met een verhaal, met momenten van vreugde, verdriet, liefde en hoop. Het minste dat we hen kunnen geven is  menselijke waardigheid. “Onder geen enkele omstandigheid gooien we mensen op straat om te slapen in portieken en onder bruggen. In ons rijke land hoeft niemand op straat te slapen en uit de vuilnisbak te eten. Uitgeprocedeerd of niet” aldus Emiel Roemer.

Link naar de open brief aan de burgemeester van Gouda.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier