h

SP in actie in Schoonhoven "Er is genoeg voor iedereen"

24 juni 2015

SP in actie in Schoonhoven "Er is genoeg voor iedereen"

Foto: SP

Op zaterdag 27 juni a.s. tussen 10 en 15 uur vraagt de SP, met een ludieke actie in het winkelcentrum aan de Albert Plesmanstraat in Schoonhoven,  aandacht voor de toenemende ongelijkheid in Nederland.

De SP wil een eerlijker verdeling van de  rijkdom in Nederland. Momenteel leven er  1 330 000 Nederlanders van een inkomen onder de lage inkomensgrens. 384 000 kinderen leven onder de armoedegrens.

De meeste Nederlanders betalen een steeds hogere prijs om deel te kunnen nemen aan de samenleving. De huren van sociale huurwoningen zijn de afgelopen jaren fors gestegen vanwege de verhuurdersheffing, de toegang tot de zorg wordt steeds duurder betaald en kinderen beginnen na hun studie met een flinke schuld. 

Een samenleving waarin sprake is van een gematigde inkomens- en vermogensongelijkheid  doet het beter wat betreft gezondheid, toegang tot onderwijs en zorg, minder criminaliteit, meer onderling vertrouwen en vertrouwen in de democratie. Daarbij wil de grote meerderheid van de Nederlanders geen al te grote verschillen tussen arm en rijk.
 Er is genoeg voor iedereen, als we de lasten en de lusten eerlijker verdelen.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier