h

Sociale en groene voorstellen SP krijgen geen steun gemeenteraad

7 oktober 2015

Sociale en groene voorstellen SP krijgen geen steun gemeenteraad

30 september besloot de gemeenteraad over een aantal belangrijke voorstellen van de SP voor een sociaal en groen beleid. Helaas stemde de gemeenteraad tegen onze voorstellen.

 

Zuidelijk stationsgebied

Het SP amendement rond versterken van de groene uitstraling van het zuidelijk stationsgebied is met ruime meerderheid aangenomen, waar we blij mee zijn. Het Auto te gast principe wordt helaas niet omarmd door de raad. Dit was voor ons een belangrijk punt, waardoor we uiteindelijk tegen het raadsvoorstel hebben gestemd. Niet omdat wat ons betreft het busstation moet verhuizen, integendeel. Maar wel omdat het Auto te gast principe kennelijk niet belangrijk is. Voor ons is dat wel heel belangrijk.

 

Leerlingenvervoer

De SP en PvdD hebben tegen de nieuwe verordening Leerlingenvervoer gestemd, omdat door de aanpassing enkele leerlingen wellicht thuis komen te zitten, omdat ze net onder de 6 km grens vallen voor het vervoer. Dat vinden wij onacceptabel. Helaas heeft de rest van de raad deze in onze ogen asociale verordening wel aangenomen.

Er gaat niet gekeken worden naar huisvesting voor De Ark. Er zit bij de coalitie nog veel oud zeer rond het plan voor de moskee, De Ark en Gemiva in de PWA kazerne, zo bleek 30 sept. Maar we hebben als gemeente wel een plicht jegens de Ark.

 

Gouda TTIP vrij?

Dan het spannendste moment van de avond: zou Gouda TTIP-vrij worden verklaard of niet? Helaas, wij sluiten niet aan bij 9 andere gemeenten in dit land... Alleen de 4 linkse partijen, CU en Gouda's 50+ steunden de motie. Net te weinig stemmen. Maar de SP laat het er niet bij zitten, wij demonstreren gewoon mee op 10 oktober in Amsterdam! De teatips van Annemarie Mineur werden wel aanvaard, ook door de tegenstemmers. Namens D66 wilde de fractievz het niet aannemen, maar mevr. De Ronde gelukkig wel."

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier