h

# 19 Boris Stil

Foto: SP
Op 15 maart kiezen we voor de Provinciale Staten, en kiezen we indirect voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Belangrijk voor onderwerpen dichtbij, zoals wonen, energie, OV en natuur. En ook belangrijk omdat we in de Eerste Kamer het kabinet Rutte IV een spaak in de wielen kunnen steken.

SP Gouda en Krimpenerwaard vaardigt 3 kandidaten af voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Maak kennis met Boris Stil, nummer 19 op de lijst.

Kan je jezelf kort voorstellen?

"Ik ben Boris Stil, 52 jaar, Gouda – korte akkeren. Getrouwd. 2 volwassen kinderen. Werkzaam als regio-directeur bij een regionale organisatie voor sociaal werk en in mijn vrije tijd voorzitter van een kunstcentrum in Gouda."

Waarom zit je bij de SP?

"Ik voel me sterk verbonden met de idealen van de SP; menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. In mijn persoonlijk leven zijn deze idealen een belangrijke leidraad en politiek zijn het belangrijke fundamenten voor een beschaafde samenleving. Een samenleving waarin ieder naar zijn of haar vermogen een bijdrage aan kan leveren en zich vrij kan ontplooien. De SP is ook een partij van doeners. Niet alleen maar praten maar zelf een bijdrage leveren aan het bestrijden van onrecht en achterstand. Dat spreekt me aan!"

Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen?

"De provincie gaat over hele belangrijke onderwerpen. Voor mij springen energie, de infrastructuur, de inrichting van ons landschap er echt uit. Belangrijke vragen daarbij zijn; hoe krijgen we weer grip op onze energie voorziening? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen de vruchten kan plukken van duurzame energie en niet alleen de mensen die het kunnen betalen? Kunnen we het openbaar vervoer in de provincie niet gewoon gratis maken zodat iedereen zich vrij kan bewegen? En hoe zorgen we ervoor dat ons landschap niet ver-rommelt maar een genot is om in te wonen, werken en recreëren."

Waarom moeten mensen uit Gouda op 15 maart op de SP stemmen?

"Voor alle kandidaten van de SP geldt dat gelijkwaardig samenwerken met iedereen met gelijk gestemde idealen en samen strijden voor deze idealen een groot goed is."

U bent hier