h

Nieuws van de afdeling

17 juni 2024

Nieuw enthousiasme tijdens Europese Verkiezingscampagne

Foto: SP Gouda

De Europese Verkiezingen hebben niet geleid tot waarop was gehoopt: Een zetel en daarmee een terugkeer in het Europees Parlement. Toch kenmerkt de Europese verkiezingscampagne zich door een ommekeer: Nieuwe energie, nieuw enthousiasme voor het nieuwe partijleiderschap.

Lees verder
18 mei 2024

Uitbuiting als rode draag in de migratie in de EU

Foto: SP Gouda

Sonny* is een arbeidsmigrant. Geronseld in de Filipijnen en via een Pools uitzendbureau nu in Nederland beland om te werken. Geen getekend contact, onzekere uren, lage Poolse arbeidsvoorwaarden, opgehokt met tientallen anderen. Geen perspectief. Zoals miljoenen migranten die door uitbuiting naar de EU migreren.

Lees verder
3 mei 2024

Politiek Café: Uitbuiting, Migratie en de EU

Foto: SP

Een recordaantal mensen over de hele wereld is ontheemd. Oorlog, ongelijkheid en uitbuiting dwingen miljoenen mensen om huis en haard te verlaten en hun toekomst ergens anders te zoeken. Miljoenen mensen op drift, met alle gevolgen die daarbij horen. Ook dichtbij huis.

Lees verder
19 februari 2024

Te krap voor gezinsuitbreiding

Foto: Agaath

De woningnood in Gouda blijft groeien. Ondanks eerdere waarschuwingen van de SP, zien we dat het aantal mensen dat geen woning kan vinden blijft toenemen. De SP ontvangt al geruime tijd hartenkreten van woningzoekenden. Zoals van Sanne*, die noodgedwongen haar gezinnetje niet kan uitbreiden.

Lees verder
8 februari 2024

Vast in een tweekamerappartement

Foto: nb / NRC

De woningnood in Gouda blijft groeien. Ondanks eerdere waarschuwingen van de SP, zien we dat het aantal mensen dat geen woning kan vinden blijft toenemen. De SP ontvangt al geruime tijd hartenkreten van woningzoekenden. Zoals van Karin*, die vast zit met haar partner en dochtertje in een veel te kleine woning.

Lees verder
23 december 2023

Waarom staat dit pand leeg? Waarom woont hier niemand?

Foto: SP

De woningnood in Gouda dreigt de komende vijf jaar te verdubbelen. Desondanks doet het stadsbestuur veel te weinig om die woningnood te bestrijden. Als klap op de vuurpijl laten vastgoedbaasjes vele panden in het centrum leeg staan. Dat moet anders.

Lees verder

Pagina's

U bent hier