h

# 25 Steven Peltenburg

Foto: SP
Op 15 maart kiezen we voor de Provinciale Staten, en kiezen we indirect voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Belangrijk voor onderwerpen dichtbij, zoals wonen, energie, OV en natuur. En ook belangrijk omdat we in de Eerste Kamer het kabinet Rutte IV een spaak in de wielen kunnen steken.

SP Gouda en Krimpenerwaard vaardigt 3 kandidaten af voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Maak kennis met nummer 25 Steven Peltenburg.

Kan je jezelf kort voorstellen? 

"Mijn naam is Steven Peltenburg. Ik ben 17 jaar en ik woon in Schoonhoven. Ik zit dit jaar in mijn eindexamen jaar van het vmbo-t. Ik woon nog thuis bij mijn ouders en mijn 2 zusjes. In mijn vrije tijd doe ik graag leuke dingen met familie en vrienden."

Waarom zit je bij de SP? 

"Dat begon rond de 2e kamer verkiezingen 2021. Ik keek naar debatten op de televisie en ik deed stemwijzers, de SP kwam elke keer naar voren bij mij. Toen ben ik mij meer gaan verdiepen in de partij en heb ik mij ingeschreven als lid. Wat ik heel erg mooi vind aan de SP is dat het echt een partij van de straat is. De verandering begint in de buurt!"

Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen? 

"Over het algemeen zijn het veel ouderen mensen die in de provinciale staten zitten. Ik vind het belangrijk dat jongeren worden betrokken bij de politiek. Steeds vaker krijg ik te horen van mensen dat zij geen vertrouwen meer hebben in de politiek. Zij hebben het gevoel dat er niet naar hen geluisterd wordt. Je stemt niet alleen voor de provinciale staten ook stem je voor de eerste kamer. De eerste kamer kan slechte plannen van Rutte en Kaag tegenhouden. Een grote SP-fractie in de provincie en eerste kamer is dus superbelangrijk!"

Waarom moeten mensen uit de Krimpenerwaard op 15 maart op de SP stemmen? 

"Het belangrijkste vind ik dat mensen gaan stemmen! NIET stemmen betekend een stem voor de huidige macht. Ik wil jongeren een stem geven in de provinciale staten van Zuid-Holland. En de kloof tussen arm en rijk dichten. Ik wil ervoor zorgen dat mensen weer vertrouwen krijgen in de politiek en dat er weer geluisterd wordt naar mensen. Want het kan anders en het moet anders!"

U bent hier