h

# 37 Robert Brand

Foto: Pim Mul
Op 15 maart kiezen we voor de Provinciale Staten, en kiezen we indirect voor de samenstelling van de Eerste Kamer. Belangrijk voor onderwerpen dichtbij zoals wonen, energie, OV en natuur. En ook belangrijk omdat we in de Eerste Kamer het kabinet Rutte IV een spaak in de wielen kunnen steken.

SP Gouda en Krimpenerwaard vaardigt 3 kandidaten af voor de verkiezingen van de Provinciale Staten in Zuid-Holland. Maak kennis met Robert Brand, nummer 37 op de lijst.

Kan je jezelf kort voorstellen?

“Ik ben Robert Brand. Ik ben 36 jaar en woont met mijn gezin in Plaswijck. In het dagelijks leven werk ik voor het Internationaal Secretariaat van de SP. Sinds 2022 ben ik voorzitter van SP Gouda en Krimpenerwaard. Voordat ik in Gouda kwam wonen, was ik lange tijd actief voor de SP in Amsterdam, zowel op straat als in de deelraad.”

Waarom zit je bij de SP?

“Steeds meer mensen leven in armoede, terwijl aan de andere kant het aantal mensen met obscene rijkdom ook toeneemt. De keuze om in een rijk land als Nederland mensen in armoede te laten leven is onacceptabel. De SP kiest voor een eerlijkere verdeling van de welvaart. Voor een samenleving op basis van gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit. Dat spreekt mij aan.”

Wat is de reden dat je kandidaat bent voor de SP voor de Provinciale Statenverkiezingen?

“De provincie is voor veel mensen een abstracte bestuurslaag. Terwijl er enorm veel belangrijke besluiten worden genomen. Over volkshuisvesting, natuur, openbaar vervoer en onze energievoorziening. Onderwerpen waar miljoenen Zuid-Hollanders dagelijks problemen bij ondervinden. Deze mensen verdienen een sociale oplossing voor de door liberalen veroorzaakte problemen.”

Waarom moeten mensen uit Gouda op 15 maart op de SP stemmen?

“Deze verkiezingen gaan over belangrijke thema’s: wonen, energie, bereikbaarheid. Publieke taken die afgelopen decennia zijn verkwanseld door privatisering. Huisjesmelkers vullen hun zakken, terwijl mensen geen betaalbare woning kunnen vinden. Energiebedrijven boeken woekerwinsten, terwijl veel mensen hun energierekening niet meer kunnen betalen. Vervoersbedrijven betalen dikke bonussen aan zichzelf, terwijl de bus uit steeds meer dorpen en buurten verdwijnt. Dat moet anders, dat kan anders!”  

U bent hier