h

Cultuur ontzien bij de komende bezuinigingen - je had ook anders kunnen investeren de afgelopen jaren!

9 maart 2014

Cultuur ontzien bij de komende bezuinigingen - je had ook anders kunnen investeren de afgelopen jaren!

Wethouder Bergman (D66) verwacht veel van de uitbreiding van de nieuwe kaasmarkt. Het zal veel extra bezoekers naar onze stad brengen. Dat is mooi! Als ze dan ook nog overnachten en de gemeente eindelijk eens toeristenbelasting gaat heffen, kan er wellicht ook extra geld in het laatje komen voor wijkvoorzieningen!

 

De wethouder verwacht ook dat de culturele instellingen de komende raadsperiode ontzien worden bij bezuinigingen. Dat kan ik me voorstellen: niet voor niets is de afgelopen jaren - onder haar bewind! - veel geïnvesteerd in culturele instellingen als de centrale bibliotheek (€ 2 mln.), het cultuurhuis (€ 6 mln.) en het nieuwe zwembad (€ 13 mln.). Dan zou nu bezuinigen zonde van al dat geld zijn.

In mijn ogen hadden we dat geld sowieso niet op die manier moeten investeren. Ik ben vóór behoud van de wijkbibliotheken, en voorzieningen als zwemles en gitaarles moeten betaalbaar zijn voor iedereen!

Dankzij al die nieuwe instellingen kost het nemen van gitaarles nu 500 euro en het halen van een volwaardig ABC-zwemdiploma ruim 800 euro! Dat vind ik nou onrechtvaardig! De burger betaalt uiteindelijk de prijs voor al die dure investeringen. En mag ook nog eens betalen voor die dure gitaarlessen en zwemlessen...

Dan verheugt een bericht als "straatbieb wordt geopend" mij zeer! Op diverse plaatsen in de stad worden boekenkastjes opgehangen, waar iedereen gratis boeken mag ruilen. Goed burgerinitiatief en goedkoop te realiseren! En een voorziening in de wijken, iets waar wij al jaren voor pleiten als SP zijnde! Ik ga er zeker gebruik van maken!

Dus ook wij zijn tegen bezuinigingen op cultuur, maar we blijven er bij dat de afgelopen jaren veel te weinig door de gemeente geïnvesteerd is in wijkvoorzieningen en wijkbibliotheken, waardoor de bewoners nu dubbel de rekening betalen. Dat laten we toch niet nog eens 4 jaar gebeuren??

En reken maar dat ik D66 er aan houd dat de Havensluis niet gerestaureerd wordt de komende jaren! Dat roept D66 de afgelopen weken continu, en daar ben ik het eens met die partij. Dat zou nog eens €  10 miljoen kosten en dat geld is er domweg niet!

Stem daarom SP op 19 maart: vóór behoud van betaalbare wijkvoorzieningen voor iedereen!! En geen dure investeringen in gebouwen, panden en grond meer!! Wij gaan voor investeren in mensen en wijken in Gouda!!

U bent hier