h

Tweedeling in de hoogste versnelling: de Participatiewet! Stem daarom 19 maart GEEN VVD, PvdA, D66, CU en SGP!

17 maart 2014

Tweedeling in de hoogste versnelling: de Participatiewet! Stem daarom 19 maart GEEN VVD, PvdA, D66, CU en SGP!

De Participatiewet is door de Tweede Kamer. De maatregelen, die het mes zetten in de sociale werkplaatsen en arbeidsgehandicapten een gitzwarte toekomst bieden, kregen op 20 februari 2014 groen licht in de Tweede Kamer. Door een meerderheid van - jawel, daar gaan we weer - VVD, PvdA, D66, Christenunie en SGP!! Daarom geef ik als stemadvies: straf die 5 partijen af op 19 maart!!

Het kabinet - met gedoogsteun van D66, CU en SGP - wil met de Participatiewet bereiken dat zoveel mogelijk mensen aan het werk komen en volwaardig mee kunnen doen in de samenleving. Dat klinkt mooi, maar als je je erin verdiept schrik je je rot!!

De sociale werkplaatsen gaan vanaf 2015 dicht voor nieuwe mensen, de instroom wordt gestopt! Van de in totaal 100.000 plekken worden er 70.000 geschrapt!! Dan de Wajong: alle 240.000 jonggehandicapten worden herkeurd. Mensen die "arbeidsvermogen" hebben zullen vanaf 2018 met 5% op hun jonggehandicaptenuitkering worden gekort! Wel behouden zij hun Wajong. Vanaf 2015 geldt voor arbeidsgehandicapten die nog geen Wajonguitkering hebben, dat zij onder het bijstandsregime vallen.

Het is volstrekt ONACCEPTABEL en ONVERANTWOORD dat PvdA Staatssecretaris Klijnsma samen met de VVD een stuk beschaving in de uitverkoop doet! De maatregelen sluiten namelijk arbeidsgehandicapten en werkelozen uit! Zij verarmen en het leidt tot tweedeling in de maatschappij. Geen fatsoenlijke voorzieningen meer voor de jeugd, de arbeidsgehandicapten komen levenslang in een bijstandsregime en er zijn te lage uitkeringen!

Zo worden arbeidsgehandicapten en werkelozen gestraft voor het falen van de banken en van de regering!! Gestraft door de VVD én PvdA!! Voorzieningen die we hebben opgebouwd voor mensen die het moeilijk hebben, worden volledig afgebroken. Onze beschaving wordt in de uitverkoop gedaan!

Diezelfde mevrouw Klijnsma en Diederik Samson (beide PvdA) beloofden in 2012 dat de bezuinigingen op de sociale werkplaatsen zouden worden teruggedraaid!! Nou, dat hebben we weer gezien! We leren het ware gezicht van de PvdA kennen!

Trek uw conclusie op 19 maart: VVD, PvdA, D66, CU en SGP hebben vóór deze wet gestemd! Straf deze partijen hiervoor af op 19 maart! Laat mensen met een arbeidsbeperking en werkelozen niet in de kou staan 19 maart! Geef een signaal, op 19 maart en daarna! Stem SP!!

De SP staat voor gelijke kansen op werk en inkomen. Samen staan we sterk! Kies op 19 maart voor verandering!

 

 

U bent hier