h

Vooral alleenstaande huurders getroffen door huisuitzettingen!

15 maart 2014

Vooral alleenstaande huurders getroffen door huisuitzettingen!

Ik las in het AD Groene Hart van 13 maart jl. dat vooral alleenstaande huurders van 18 tot 60 jaar worden getroffen door huisuitzetting. Maar ook eenoudergezinnen kwamen op straat te staan. Dat kan toch niet in een welvarend land als Nederland??!!

 

Een paar jaar geleden schommelde het aantal huisuitzettingen rond de 6.000, sinds 2012 loopt het aantal gestaag op - in 2013 waren er 8% meer huisuitzettingen dan in 2012!                                               De oorzaak laat zich raden: de aanhoudende crisis! En dit kabinet beweert dat het beter gaat met ons; hoe blind kun je zijn?                                                                 Het aantal werklozen loopt op, mensen krijgen geen of nauwelijks loonsverhoging, op de hoogte van de toeslagen is beknibbeld en intussen wordt het dagelijks leven alleen maar duurder!!

De meeste huurders die uitgezet zijn in 2013 hadden een betalingsachterstand van meer dan 3 maanden (bijna 90% van het totaal aantal huisuitzettingen). Allerlei organisaties op woongebied verwachten dat het aantal huisuitzettingen alleen nog maar meer zal stijgen! Immers, de huren stijgen in 2014 weer - met dank aan de verhuurdersheffing van minister Blok (VVD)!!

Ik houd mijn hart vast voor wat nog komen gaat in 2014 en latere jaren! De SP maakt werk van het woon/huurbeleid, juist ook in Gouda! Wij hebben goede ideeën om mensen die aangewezen zijn op sociale woningbouw, een stap in de goede richting te helpen! Wij willen betaalbare woningen voor alle Gouwenaars!! Dat is goed voor de huurder en voor een sociale buurt! Pas zo wordt Gouda echt een 100% sociale gemeente!

Stem daarom SP op 19 maart: wij staan pal voor goede betaalbare woningen, in heel Gouda!

 

 

 

 

U bent hier