h

wat wil de kiezer op 19 maart en daarna?

15 maart 2014

wat wil de kiezer op 19 maart en daarna?

In Binnenlands Bestuur staat dat de kiezer de buik vol heeft van bezuinigingen! Zeker niet bezuinigen op de zorg en voorzieningen voor jongeren en ouderen! Dat is nou precies waar de SP ook voor staat: geen bezuinigingen in het sociaal domein!!

Helaas zal er weer een bezuinigingsronde komen, ook in Gouda. Oorzaak is mede de decentralisatiegolf (jeugdzorg, Wmo en participatiewet) die op de gemeente af komt in 2015. Gouda krijgt minder budget dan tot nu toe aan (zorg)taken door het kabinet wordt besteed.

Ik heb al eerder gepleit, zelfs bij de burgemeester op 11 maart jl., voor een bestemmingsreserve "sociaal domein" om de tegenvallers van de decentralisaties op te kunnen vangen. Die meevaller uit 2013 van € 4 miljoen kunnen we heel goed gebruiken in de zorg! En in de welzijnssector en leefbaarheid/wijkaanpak. Niks geld naar de algemene reserve! Dan gaat het weer op aan dure projecten, Westergouwe e.d. Dat wil de SP niet!

Bezuinigingen op de zorgvoorzieningen, onderhoud van wegen, gemeentelijke voorzieningen en diensverlening ligt veel kiezers zwaar op de maag. Maar liefst 85% van de gepeilde kiezers (10.500 in totaal) geeft aan dat er ABSOLUUT NIET BEZUINIGD mag worden op ZORG en VOORZIENINGEN VOOR OUDEREN EN JONGEREN!! Ook fel gekant zijn de kiezers tegen het bezuinigen op het onderhoud van wegen en fietspaden. Handen af van zwembaden, bibliotheken en buurtcentra in de wijken!! Inspraak en burgerparticipatie zijn belangrijke onderwerpen voor de lokale kiezer.

Als er dan toch bezuinigd moet worden wil de kiezer best kritisch kijken naar bezuinigingen op subsidies aan gemeentelijke instellingen en verenigingen.

Dit past precies bij ons programma voor Gouda:

- bestrijden van de armoede;

- fatsoenlijk loon voor fatsoenlijk werk;

- betaalbare woningen in heel Gouda;

- goede voorzieningen in alle Goudse wijken;

- persoonlijke en kleinschalige zorg, voor iedereen die er op aangewezen is.

Als u ook bezuinigingen op de zorg en voorzieningen voor ouderen en jongeren wilt voorkomen, dan is de SP de juiste partij voor u op 19 maart! Wij gaan dwars voor bezuinigingen in het sociaal domein liggen, nu en ook na 19 maart! Daarover gaan we GEEN COMPROMIS sluiten na 19 maart!

Indien de zorg, welzijn en leefbaarheid u na aan het hart liggen, is mijn stemadvies: de SP! De enige, echte, 100% sociale partij in Nederland!

 

U bent hier