h

Ouderen

12 maart 2016

SP in actie voor ouderen tijdens NLdoet

Foto: SP

De SP Gouda deed mee aan NL Doet op 11 maart in Goverwelle. In de Kwalitaria hielpen SP-ers ouderen uit Gouda, samen met stichting Present en de Vierstroom Zorg Thuis, in de watten te leggen.

Lees verder
8 januari 2016

Parkeerproblemen gezondheidscentrum Bloemendaal

Foto: SP

Regelmatig kunnen bezoekers van het gezondheidscentrum in Bloemendaal niet parkeren. Voor de SP is dit een onwenselijke situatie. De SP wil dat het parkeerprobleem opgelost wordt door het instellen van een blauwe zone, parkeren met een parkeer schijf met een maximale parkeertijd. Zo kan er voldoende parkeerruimte vrij gehouden worden voor de bezoekers van het gezondheidscentrum in Bloemendaal.

Lees verder
22 september 2015

SP wil extra steun voor chronisch zieken

De financiële situatie voor veel mensen met een chronische ziekte (zoals reuma) of gehandicapten is sterk verslechterd sinds 1 januari 2015. De zorgkosten stapelen zich op en tegemoetkomingen zijn afgeschaft.

Lees verder
11 maart 2015

OUD EN GOUD(S): EEN GESLAAGDE AVOND IN DE IRISHOF

Foto: SP

Op donderdag 5 maart vond in de Irishof in de wijk Goverwelle de bijeenkomst “Oud en Goud(s) plaats. Deze avond, door de SP afdeling Gouda georganiseerd, stond in het teken van de ouderenzorg.

Lees verder
2 oktober 2014

Fractie SP Gouda doet mee met de Nationale Ouderendag

Ter gelegenheid van de Nationale Ouderendag op 3 oktober worden duizenden wensen van ouderen in vervulling gebracht. De fractie van SP Gouda neemt met veel genoegen deel aan de Nationale Ouderendag.

Lees verder
26 augustus 2014

SP Gouda stelt vraag over aanpak eenzaamheid bij Ouderen

Eenzaamheid is een rot gevoel, een gevoel van leegte en gemis. Eenzaamheid is vaak een verborgen probleem: anderen kunnen jouw gevoel van eenzaamheid niet zien. En als je eenzaam bent, zul je dat niet snel toegeven aan anderen. Het is een bedreiging voor het persoonlijk welbevinden.

Lees verder
12 juli 2014

'Een oude boom verplant je niet'

Verpleeghuis Julianastaete in de Goudse wijk Korte Akkeren gaat per 1 januari 2015 dicht. Dit betekent dat de bewoners van het verpleegtehuis verplicht moeten verhuizen. Naar aanleiding hiervan voerde SP-Gouda op 5 en 6 juni 31 gesprekken met mensen in de buurt van Verpleeghuis Julianastaete.

Lees verder
25 juni 2014

Ouderenzorg in gevaar! Veel ouderen komen nooit meer buiten!

De zorg in veel verpleeg- en verzorgingshuizen schiet ernstig tekort! Dat schrijft de Inspectie voor de Gezondheidszorg.  Zo is er vaak niet 7 dagen per week, 24 uur per dag voldoende deskundig personeel aanwezig om cliënten de zorg te bieden, die ze nodig hebben!

Lees verder
30 mei 2014

Onderzoek naar de gevolgen van sluiting Verpleeghuis Julianastaete

In april maakte zorgpartners Midden-Holland bekend dat wegens een enorme toename van de onderhoudskosten het verpleeghuis Julianasteate afgebouwd wordt. De SP Gouda gaat met omwonenden in gesprek over de gevolgen van de sluiting.

Lees verder

Pagina's

U bent hier