h

Toenemende ouderenmishandeling vanwege forse bezuinigingen op ouderenzorg!!

28 maart 2014

Toenemende ouderenmishandeling vanwege forse bezuinigingen op ouderenzorg!!

De SP maakt zich grote zorgen over de toenemende ouderenmishandeling vanwege de forse bezuinigingen op de ouderenzorg door dit kabinet van VVD en PvdA! 1 op de 20 ouderen in Nederland krijgt te maken met mishandeling, financiële uitbuiting of verwaarlozing!

Door professionele zorg steeds meer over te laten aan mantelzorgers (veelal overbelast!) en vrijwilligers komt niet alleen de kwaliteit van de zorg in gevaar, maar ook het risico op ouderenmishandeling stijgt!

85% van de ouderen die worden mishandeld zijn (onbedoeld) slachtoffer van kinderen/kleinkinderen of de (ex) partner. Zij krijgen te maken met verwaarlozing, lichamelijke mishandeling of worden gedrogeerd met pillen. DIT MOGEN WE NIET ACCEPTEREN!!

Zolang er bezuinigd wordt op de thuiszorg, professionals ontslagen worden en verzorgingshuizen moeten sluiten, zal mishandeling niet meer voldoende gesignaleerd worden en wordt het risico op ouderenmishandeling alleen maar groter. Door mantelzorgers steeds meer professionele zorgtaken te geven wordt de kans op overbelasting en daarmee (onbedoelde) verwaarlozing vele malen groter.

Vitaal, gezond en veilig thuis blijven wonen is straks niet meer voor elke oudere Nederlander mogelijk! Het huidig kabinet sluit de ogen voor deze problematiek! Maar de SP slaat alarm!

Wij zullen ook in de nieuwe gemeenteraad in Gouda aan de bel blijven trekken bij het college! Bezuinigingen op de zorg zijn onacceptabel voor de SP!

U bent hier