h

Sluiten van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!!

13 april 2014

Sluiten van verzorgingshuizen? Ik dacht het niet!!

De SP Gouda heeft zich al eerder uitgesproken over het sluiten van een deel van de Irishof in Goverwelle, en nu staat er in de krant dat Julianastaete in Korte Akkeren medio 2015 ook gaat sluiten! Dat betekent het "verkassen" van ca. 120 ouderen en het ontslag voor vele medewerkers van Zorgpartners! DAT KAN TOCH NIET?? Ouderen verdienen beter!!

Ongeveer 100.000 ouderen in Nederland wonen in een verzorgingshuis. Daar wonen ze veilig en worden ze liefdevol verzorgd. Het kabinet - PvdA en VVD! - wil 800 van de 1300 verzorgingshuizen sluiten! Vanwege de bezuinigingen moeten ouderen in verzorgingshuizen gedwongen verhuizen. Of ze komen het verzorgingshuis niet meer in, terwijl zij die geborgenheid juist nodig hebben.

Dat pik ik niet! Deze plannen betekenen bovendien dat ouderen verplicht langer thuis moeten blijven wonen, terwijl er ook fors bezuinigd wordt op de thuiszorg! Duizenden zorgmedewerkers verliezen hun baan! Hun werk wordt door de PvdA en VVD te grabbel gegooid!

IK ZEG DAAROM NEE TEGEN DE GEDWONGEN VERHUIZINGEN EN AFBRAAK VAN DE OUDERENZORG!!

De SP voert landelijk actie tegen deze krankzinnige plannen, die dus ook al uitgevoerd worden in Gouda! Kijk naar de 60 ouderen in de Irishof en naar de bijna 60 ouderen in Julianastaete. Weg veiligheid, weg geborgenheid! Ouderen wil graag veilig en geborgen oud worden in de wijk waarin ze vaak al hun hele leven wonen. Dat pak je ze toch niet af?

De SP in Gouda zet zich ook in om sluiting van verzorgingshuizen tegen te gaan.

Wilt u deze actie steunen, dan kan dat! Teken de petitie op www.sp.nl! Steun ons verzet!

U bent hier