h

Gelijkwaardigheid

24 maart 2017

Artikel 1 van onze grondwet heeft een prominente plek in het Huis van de Stad

Foto: Gouds Dagblad / Gouds Dagblad

Artikel 1 van onze grondwet heeft nu, op initiatief van de SP Gouda, een prominente plek in het Huis van de Stad. Een motie waarin de SP vroeg om dit belangrijke artikel uit onze grondwet een prominente plaats te geven in het Huis van de Stad kreeg onlangs steun van een meerderheid van de Goudse gemeenteraad. De tekst werd woensdagavond 22 maart onthuld op de begane grond in de publiekshal voor de receptiebalie van het Huis van de Stad. Door burgemeester Milo Schoenmaker en Lenny Roelofs van de SP.

Lees verder
28 november 2016

Artikel 1 van onze grondwet krijgt, op initiatief van de SP Gouda, een prominente plek in het Huis van de Stad

Artikel 1 van de Grondwet gaat over gelijke behandeling en over het verbod op discriminatie. “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.” Een motie waarin de SP vroeg om dit belangrijke artikel uit onze grondwet een prominente plaats te geven in het Huis van de Stad kreeg steun van een meerderheid van de Goudse gemeenteraad.

Lees verder
1 augustus 2016

Gouda in 2018 Roze Stad

In 2018 kleurt Gouda Roze

Lees verder
29 november 2015

SP vraagt aandacht voor homorechten in Gouda

De SP vraagt op 9 december met een motie aan de gemeente Gouda om onderzoek naar en maatregelen om de positie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (LHBT) te versterken op het werk, op school of op andere terreinen van het maatschappelijk leven. Het komt nog te vaak voor dat LHBT-ers niet zichzelf kunnen zijn in het openbare leven.

Lees verder
5 april 2015

Samen Nederland

De internationale ontwikkelingen met de afschuwelijke aanval van de IS fascisten op de menselijkheid hebben ook hun impact op Nederland. Door de aanslagen in Parijs, de economische crisis, radicaliserende jongeren en extreemrechts kunnen de verhoudingen op scherp komen te staan. Maar dat hoeft niet als we ons niet uit elkaar laten spelen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier