h

Ook hier geen gaswinning!

3 november 2017

Gaswinning moet het ontgelden tijdens SP protest tour door het Groene Hart

Foto: SP

Zaterdag 28 okt kwamen ruim 40 SP-ers uit het  Groene Hart en omgeving bijeen voor een rode protesttocht door het Groene Hart.

Lees verder
21 oktober 2017

SP met regio in actie tegen gaswinning in het Groene Hart

Foto: SP

In het kader van de actie ‘Laat het Groene Hart niet barsten’ organiseert de SP op 28 oktober in Woerden, Bodegraven en Gouda een bustour samen met de lokale SP afdelingen. Tijdens deze bustour onder leiding van SP Tweede Kamerlid Sandra Beckerman zullen de afdelingen Woerden, Gouda en Alphen aan den Rijn (waar Bodegraven onder valt) en sympathisanten drie wijken in trekken om de bevolking daar op de hoogte te stellen van de plannen van Vermilion Energy om gas te winnen binnen en rondom hun gemeente.

Lees verder
4 september 2017

Laat het Groene Hart niet barsten!

Bijna iedereen gebruikt gas om te koken of voor verwarming. We zijn sinds de jaren 60 niet anders gewend. Dat gas moet natuurlijk ook ergens vandaan komen. Het meeste komt uit Groningen, maar vergis je niet: er zit ook gas in de grond van Zuid-Holland en Utrecht!

Lees verder
27 augustus 2017

Record aantal handtekeningen tegen gaswinning Groene Hart opgehaald

Foto: SP

Onder schitterende weersomstandigheden en met hulp van de buurafdelingen Alphen ad Rijn en Zuidplas heeft SP Gouda op 26 augustus tijdens de braderie van Bruisend Reeuwijk voor de derde dit jaar handtekeningen verzameld voor de petitie tegen gaswinning in het Groene Hart.

Lees verder
30 mei 2017

EenVandaag en Radio 1 besteden aandacht aan de strijd tegen de plannen voor gasboring in Groene Hart

Mensen in het Groene Hart en in de rest van Nederland weten wat ze willen, een veilige en schone woonomgeving. Steeds meer mensen zien in dat we afscheid moeten nemen van de winning van gas in Nederland. Duurzaamheid realiseer je niet door nieuwe investeringen te doen in onnodige en vervuilende olie- en gaswinning, zoals de plannen voor gasboring in Woerden in het Groene Hart. Het is een stap terug in de energie transitie waar niemand, behalve de landelijke overheid en de directie van Vermilion Energy, op zit te wachten.

Lees verder
20 mei 2017

SP succesvol in Goudse gemeenteraad in strijd tegen olie- en gaswinning Groene Hart

Foto: SP

Na luid protest van de SP op straat, op social media en in de gemeenteraad is Gouda wakker geschud; Gouda wil geen olie- en gaswinning in het Groene Hart.

Lees verder
14 mei 2017

In een middag: 438 handtekeningen tegen gasboring in Groene Hart

Foto: SP

Zaterdag 13 mei haalden we samen met Partij voor de Dieren Gouda en SP Woerden in Gouda 438 handtekeningen op tegen de voorgenomen gaswinning in het Papekopveld, gelegen in Woerden op 9 kilometer afstand van Gouda. De handtekeningen worden tezamen met protestbrieven verstuurd naar de Tweede Kamer en Vermilion Energy.

Lees verder
5 mei 2017

Laat het groene hart niet barsten!!! SP Gouda in verzet tegen gaswinning plannen in Groene Hart

Foto: SP

Op 13 mei zal SP Gouda tussen 11 uur en 15 uur in de binnenstad handtekeningen verzamelen tegen de voorgenomen gaswinning in het Papekopveld, gelegen in Woerden op 9 kilometer afstand van Gouda. De Partij voor de Dieren Gouda steunt onze actie en zal zaterdag 13 mei helpen. Hiermee laten deze partijen zien dat zij de wrede plannen voor uitbuiting van de kleine fossiele brandstof velden in het Groene Hart een slechte ontwikkeling vinden. De handtekeningen worden tezamen met protestbrieven verstuurd naar de Tweede Kamer en Vermilion Energy.

Lees verder
26 januari 2017

SP vraagt Gouda om zich aan te sluiten bij het verzet tegen gas en olie boring Woerden

Foto: SP

De SP heeft het college gevraagd om een standpunt in te nemen over het voornemen van Vermillion Energy om olie en/of gas te winnen in het Papekopveld nabij Woerden. De SP wil niet dat er olie en/of gas gewonnen wordt in dit gebied en wil dat Gouda zich solidair verklaart met de gemeente Woerden in haar strijd om boring tegen te houden.

Lees verder
16 oktober 2014

Gouda verklaart zich schaliegas-vrij

Op initiatief van de Partij voor de Dieren hebben de SP, Groen Links, Christen Unie, PvdA en Gouda 50+ gezamenlijk een motie ingediend met als doel dat Gouda zich 'schaliegasvrije' gemeente verklaart. Deze is door een grote meerderheid van de raad aangenomen en ook de wethouder kon zich vinden in de motie. Gouda vindt dat duurzame energie de toekomst moet hebben. Schaliegas staat de noodzakelijke omschakeling naar duurzame energie in de weg en de winning brengt grote risico’s mee voor mens en milieu in onze regio.

Lees verder

U bent hier