h

Gaswinning moet het ontgelden tijdens SP protest tour door het Groene Hart

3 november 2017

Gaswinning moet het ontgelden tijdens SP protest tour door het Groene Hart

Foto: SP

Zaterdag 28 okt kwamen ruim 40 SP-ers uit het  Groene Hart en omgeving bijeen voor een rode protesttocht door het Groene Hart.

's Ochtend werd iedereen door SP Woerden hartelijk ontvangen en toegesproken door SP kamerlid Sandra Beckerman. Vervolgens startte de tocht met een mars door Woerden en kloppen in de wijk Molenvliet, waar gas in  de ondergrond zit.
Volgende stop was de boorlocatie vlakbij de A12 tussen Gouda en Woerden. Daar werden grote spandoeken opgehangen aan de hekken rondom het terrein.
Daarna gingen we met z'n allen snel de bus weer in om de tour te vervolgen naar Gouda. In Goverwelle gingen we met buurtbewoners praten over de gaswinningsplannen bij  Haastrecht. Veel Goverwellenaren waren het met ons eens dat nieuwe gaswinning anno 2017 niet meer toegestaan moet  worden.
Na een uur gingen we weer door naar de volgende  plaats. Helaas was er door verkeerschaos en werkzaamheden  aan de weg geen tijd meer om ook in Bodegraven in gesprek te raken met bewoners. De wethouder  van Bodegraven en Reeuwijk tekende ons manifest tegen gaswinning in het Groene Hart. Voor SP fractievoorzitter Lenny Roelofs was dit aanleiding om hardop af te vragen waarom de besturen van regio Midden Holland niet op 1 lijn zitten, de Goudse wethouder weigerde immers het manifest te ondertekenen.

Foto: SP

Al met al een zeer geslaagde dag waarin we met honderden mensen in gesprek zijn gekomen over gaswinning in het Groene Hart. De SP heeft zich goed kunnen profileren als de enige linkse partij die niet alleen maar praat over groen, milieuvervuiling en gezondheid van mensen, maar ook actie onderneemt en kwalijke zaken luidruchtig aankaart.

Het protest tegen gaswinning gaat dit najaar verder met een actiedag in Bodegraven. De datum hiervoor wordt binnenkort bekendgemaakt.

Reactie toevoegen

U bent hier