h

Record aantal handtekeningen tegen gaswinning Groene Hart opgehaald

27 augustus 2017

Record aantal handtekeningen tegen gaswinning Groene Hart opgehaald

Foto: SP

Onder schitterende weersomstandigheden en met hulp van de buurafdelingen Alphen ad Rijn en Zuidplas heeft SP Gouda op 26 augustus tijdens de braderie van Bruisend Reeuwijk voor de derde dit jaar handtekeningen verzameld voor de petitie tegen gaswinning in het Groene Hart.

Met BR-er (bekende Reeuwijkenaar) Annemieke Kruyt als aandachtstrekker en organisator kwam het niet als een verrassing dat veel Reeuwijkenaren de kraam van SP Gouda wisten te vinden. Vooral tegen het eind van de middag liep het storm en moesten de pennen en petitielijsten aangesleept worden.

Hoogtepunten van de dag waren het interview voor RTV Bodegraven van David en een groep tieners van wel 8 meiden die allemaal wilden tekenen. Sowieso opvallend dat veel jongeren de gaswinning als bedreiging zien en niet twijfelden om te tekenen. Hoewel vooral Annemieke ook veel ouderen wisten te overtuigen om te tekenen. Onder hen ook enkele VVD-stemmers, aldus Annemieke. Nogmaals bewijs dat er een breed draagvlak is tegen gaswinning.

Na afloop bleken 511 handtekeningen te zijn verzameld. Dit is een ruime verdubbeling t.o.v de reeds verzamelde handtekeningen.

Reactie toevoegen

U bent hier