h

Blog Lenny Roelofs

18 december 2017

EEN SOCIAAL ALTERNATIEF IS HAALBAAR EN NODIG

De SP is opgericht om te zorgen voor sociale vooruitgang. Binnen en buiten het parlement of gemeenteraad. In de oppositie en steeds vaker in de coalitie. Inmiddels regeert de SP in de helft van de provincies en in tientallen gemeenten, waaronder Amsterdam. Regeren is geen doel, wel een middel. Als we de kans krijgen om voor echte sociale vooruitgang te zorgen, dan zullen we hem grijpen. Wat mij betreft is 21 maart 2018 daarin een volgende stap voor SP Gouda, als de kiezer het ons gunt.

Lees verder
4 september 2017

Laat het Groene Hart niet barsten!

Bijna iedereen gebruikt gas om te koken of voor verwarming. We zijn sinds de jaren 60 niet anders gewend. Dat gas moet natuurlijk ook ergens vandaan komen. Het meeste komt uit Groningen, maar vergis je niet: er zit ook gas in de grond van Zuid-Holland en Utrecht!

Lees verder
3 april 2017

Tekorten in de Participatiewet: waarschuwing SP wordt waarheid, ook in Gouda!

Al in 2014 waarschuwde de SP (ook in Gouda) voor allerlei kwalijke zaken en tekorten in de Participatiewet (PW), die sinds 1 januari 2015 geldt. Door de Participatiewet  is het sinds 2015 niet meer mogelijk voor nieuwe mensen om in te stromen in de sociale werkvoorziening.

Lees verder
10 januari 2017

VERHUURDERHEFFING AFSCHAFFEN

‘20 december jl.  is de eerste stap gezet naar het afschaffen van de verhuurderheffing,’ stelt SP-Kamerlid Farshad Bashir. Dankzij zijn aangenomen wetswijziging hoeven verhuurders van hofjeswoningen en kleine stichtingen geen verhuurderheffing meer te betalen. Bashir: ‘De vrijstelling zal gelden voor 650 verhuurders, maar we zullen niet stoppen met ons verzet tegen de verhuurderheffing,  totdat alle verhuurders verlost zijn van deze oneerlijke belasting waar huurders en woningzoekenden de prijs voor betalen.’

Lees verder

U bent hier