h

Asbest geheel volgens regels verwijderd

27 mei 2005

Asbest geheel volgens regels verwijderd

Perbericht Gemeente Gouda:
Bij het slopen van de panden op de Verheullocatie tussen de Vlamingstraat, Raam, Verlorenkost en de Vest is ook asbest verwijderd.De verwijdering van de asbest is uitgevoerd door een gerenommeerd en gecertificeerd bedrijf.
De Arbo-dienst heeft tijdens de werkzaamheden diverse controles uitgevoerd.

De gemeente heeft vragen gekregen die mogelijk onrust bij bewoners kunnen oproepen. De projectontwikkelaar Koningsveste heeft nogmaals gegarandeerd dat alles conform het geaccordeerde sloopplan is uitgevoerd. Tijdens de controle door de Arbo-dienst heeft deze geadviseerd tijdens de werkzaamheden het afval zoveel mogelijk nat te maken. Aan dit advies is onmiddellijk voldaan. Deze maatregel was niet het gevolg van eventueel onjuist handelen, maar is een aanvullende maatregel.
Er zijn strenge regels over het afvoeren van slooppuin waarbij sprake is van asbest. In dit geval is, zoals het hoort, alle sloopafval verzameld in zogenaamde 'bigbags'. De 'bigbags' zijn gesloten afgevoerd. Deze werkwijze was opgenomen in het door zowel de Arbo als de Vrom-inspectie geaccordeerde sloopplan. Tijdens de werkzaamheden hebben vertegenwoordigers van de afdeling bouw- en woningtoezicht van de gemeente Gouda toegezien op naleving van de regels. Ook zij hebben geen overtredingen geconstateerd.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier