h

Goudse SP-raadsfractie verdubbeld

7 maart 2006

Goudse SP-raadsfractie verdubbeld

Zoals bekend zijn de gemeenteraadsverkiezingen op een flinke overwinning voor de Goudse SP uitgelopen. In totaal hebben 2246 mensen op de SP gestemd. Dit is 7,06% van alle stemmen en dat heeft ons 2 zetels in de gemeenteraad opgeleverd. Een mooi resultaat.

Mary van AsperenHans Daniel van Alphen
Mary van Asperen Hans Daniel van Alphen

Zeven keer stonden we met een kraam of een bakfiets in het centrum, in wijken en winkelcentra. Samen met Groen Links, waarmee een lijstverbinding was aangegaan (ter voorkoming dat restzetels aan de verkeerden toevallen) organiseerden wij 4 februari een busjesactie tussen Korte Akkeren en centrum voor betere bereikbaarheid met openbaar vervoer. De SP treedt al sinds 1999 op voor gratis openbaar vervoer naar en van de binnenstad vanuit de buitenwijken!

In Bloemendaal en Korte Akkeren zijn speciale wijkpamfletten verspreid. In Korte Akkeren werden op demonstratieve wijze wegwerpcamera's uitgedeeld onder het motto "SP-Gouda volgt gemeente met cameratoezicht". Bewoners kunnen hiermee misstanden, ontstaan door wanbeleid van gemeente en woningbouwcorporaties in beeld brengen. De schijnveiligheid van gemeentelijk cameratoezicht werd hiermee op de hak genomen.

Op 22 februari organiseerde de SP een debatavond in de Agnietenkapel m.m.v. Tweede Kamerlid Jan de Wit. Thema was het gemeentelijk werkgelegenheidsbeleid. Aan het forum namen deel PvdA, CDA, Groen Links, Christen Unie en SP. In Gouda zijn zo'n 4.000 werklozen, waarvan 50% met Bijstand moet zien te overleven. Dat is 6% van de beroepsbevolking. Het aan werk helpen van werkzoekenden is een taak van de gemeentelijke overheid en dient niet uitbesteed te worden aan particulieren. In welke mate, daarover verschilden de deelnemende politieke partijen van mening.

Onze kandidaten namen deel aan allerlei forums en debatten, zoals voor RTV-Gouwestad.
Bijna 20.000 folders en 3.000 laatste dagkaarten zijn verspreid. Enkele leden, die wij veel dank verschuldigd zijn, hebben zich uit de naad gewerkt met folders verspreiden en affiches plakken. Al deze aktiviteiten samen hebben geleid tot een geweldig resultaat : 2 zetels in de raad! 2246 stemmen voor het socialisme!

Installatie Mary van Asperen en Hans-Daniel van Alphen

Uitgesplitst naar onze kandidaten :

    Mary van Asperen - 1760 stemmen,
    Hans-Daniel van Alphen - 128,
    Aad den Hartog - 46,
    Ferry van Beekum - 60,
    Willem Westendorp - 56,
    Henk Coufreur - 20,
    Coen Helderman - 14,
    Ilse Eversen - 99,
    Wim den Breejen - 19,
    Ad van den Berg - 11,
    Jos van der Borgt - 33.

Uitgesplitst naar de wijken :

    Binnenstad - 253 stemmen,
    Korte Akkeren - 311,
    Boerhaave - 97,
    Bloemendaal - 286,
    Plaswijck - 356,
    Noord - 192,
    Kort Haarlem - 338,
    Goverwelle - 413

De vernieuwde Website van de afdeling is een machtig wapen gebleken. Zo'n 1.800 keer werd die bezocht, vooral door Gouwenaren die het verkiezingsprogramma wilden lezen. Het Aanvalsplan Werkgelegenheid was inhoudelijk 't sterkste wapenfeit.

Bij deze willen wij nog in het bijzonder onze (achtereenvolgende) raadsleden van 2002-2006, Pieter-Jan Licht en Willem Westendorp bedanken voor hun inzet als SP-vertegenwoordiger.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier