h

SP stapt uit college-onderhandelingen

3 april 2006

SP stapt uit college-onderhandelingen

De raadsleden van de SP zijn uit de college-onderhandelingen gestapt omdat zij het bestuursakkoord niet ambitieus genoeg vonden voor wat betreft de sociale woningbouw en het aan het werk helpen van langdurig werklozen.

Op 31 maart 2006 zijn de college-onderhandelingen echt begonnen. Iedere partij heeft een prioriteitenlijst ingeleverd op basis waarvan de PvdA het voortouw heeft genomen om een bestuursakkoord samen te stellen. De SP heeft in haar 10-puntenlijstje aangegeven dat er minimaal 30% sociale woningbouw moet zijn gerealiseerd voordat er gesloopt gaat worden. Ook heeft de SP ervoor gepleit dat 50% van de langdurig werklozen in 2008 aan het werk zijn geholpen of aan een praktijkgerichte opleiding zijn begonnen. De raadsleden van de SP vinden de plannen in het bestuurakkoord niet ambitieus genoeg. Daarnaast kan de SP de 'work first'-gedachte niet onderschrijven en hebben ze daarom besloten om uit de college-onderhandelingen te stappen. Zij zullen er de komende vier jaar vanuit de oppositie alles aan doen om deze punten alsnog te verdedigen.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier