h

De Goudse SP stelt vragen over de identificatieplicht

27 februari 2007

De Goudse SP stelt vragen over de identificatieplicht

De SP heeft in 2004 tegen de invoering van de identificatieplicht gestemd en vindt nog steeds dat die wet er niet had moeten komen. Als het aan de SP ligt, wordt de identificatieplicht dan ook teruggedraaid.

De identificatieplicht is een typisch voorbeeld van symboolwetgeving. Het wordt aan mensen verkocht als een veiligheidsbevorderende maatregel, maar in de praktijk leidt het alleen maar tot ergernis. Mensen die écht kwaad in de zin hebben, zorgen er natuurlijk voor dat ze hun papieren (al of niet vervalst) op zak hebben. De ID-plicht leidt dan ook, zoals voorspeld, niet tot meer veiligheid, maar tot extra inkomsten voor de overheid. Inmiddels is de 100.000ste boete al uitgedeeld. Iedere dag krijgen gemiddeld 150 Nederlanders een boete voor het niet kunnen tonen van hun ID-bewijs. Het merendeel van de ID-boetes is ‘bijvangst’, dus komt bovenop een andere bekeuring. Je fietst door rood licht en krijgt niet alleen daarvoor een bon, maar ook omdat je je rijbewijs thuis hebt laten liggen. Hoe is de veiligheid daar nu mee gediend?

Om daar een antwoord op te krijgen heeft de Goudse SP vragen gesteld over de gevolgen voor Gouda van de invoering van de Wet op de Identificatieplicht.

Helaas stond het artikel al in het AD voordat de Goudse SP antwoord had gekregen van het college. Ook is de gedachte achter de vragen niet in het artikel terug te lezen. Dit zou kunnen komen omdat het AD heeft verzuimd om contact op te nemen met de SP....

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier