h

GEMEENTERAAD GOUDA LAAT POLITIE IN DE STEEK ::

24 januari 2008

GEMEENTERAAD GOUDA LAAT POLITIE IN DE STEEK ::

Woensdagavond 23 januari heeft de Goudse SP-fractie een motie ingediend waarin ze uitspreekt dat ze de inzet van de politie voor een betere CAO ondersteunt. Met deze motie wil de SP laten zien de politie een steuntje in de rug te willen geven en hun wensen te ondersteunen. Hoewel de raad hier bestuursrechtelijk weliswaar geen invloed op heeft, kan de gemeente met deze ondersteuningsverklaring wél een signaal kenbaar maken aan de verantwoordelijke minister van binnenlandse zaken.

Het bod dat de minister aan de bonden heeft gedaan is voor hen onacceptabel. En terecht: als je de bedragen en percentages uitrekent over de hele periode waarin de CAO zou gaan gelden, dan kom je amper boven de inflatie uit. Dit terwijl de politie er bruto al jaren amper op vooruit is gegaan. Netto zelfs achteruit. Ondertussen heeft de minister een nieuw bod gedaan, maar dat bod lijkt na wat rekenwerk zelfs slechter dan het eerste bod. Er zit op dit moment nog maar weinig beweging in de onderhandelingen. De minister geeft aan dat ze op het maximum zit dat ze kan geven. De bonden nemen hier (terecht) geen genoegen mee.
Om de minister vanuit een andere richting onder druk te zetten, heeft de SP-fractie 23 januari een motie voorgelegd aan de Goudse gemeenteraad om zo een duidelijk signaal af te geven aan de minister. Alle andere fracties stonden achter de inhoud, maar de Goudse raadscultuur speelde weer op waarin men er aan hecht om hoe belangrijk een onderwerp ook is haar invloed niet aan te wenden op de landelijke politiek. De SP vindt deze motie met een ‘landelijk’ onderwerp wel van belang en zinvol. Dit omdat veiligheid een belangrijke gemeentelijke taak is, waarbij de politie een grote rol speelt. Hiermee is het landelijke conflict dus ook een lokale aangelegenheid. De motie werd door de andere fracties uiteindelijk dus niet gesteund. Dit terwijl de politie in onze regio zeker, met haar structurele onderbezetting, dit meer dan verdient.
De SP zal de politie blijven steunen!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier