h

12 FEBRUARI FILM & DEBAT MET IRRGANG OVER DE WESTERSE UITBUITING VAN AFRIKA::

8 februari 2008

12 FEBRUARI FILM & DEBAT MET IRRGANG OVER DE WESTERSE UITBUITING VAN AFRIKA::

Op dinsdag 12 februari organiseert de Stichting Ontwikkelingssamenwerking Gouda een film en debatavond in het filmhuis te Gouda rondom de film Bamako. De film gaat over de gewone Afrikaanse burger die een rechtzaak aanspant tegen de Wereldbank en het IMF. Zij houden deze medeverantwoordelijk voor de armoede die Afrika teistert.

“Bamako is behalve een aanklacht tegen de immer voortdurende Westerse exploitatie van Afrika, vooral een pleidooi voor het intuïtieve begrip: humanisme. bamako
Op een binnenplaats in Bamako, de hoofdstad van Mali, laat regisseur Abderrahmane Sissako een rechtszaak plaatsvinden waarin Afrika het Westen, bij monde van het Internationaal Monetair Fonds aanklaagt. (…) De getuigen in het proces zijn Afrikanen, van een jongen die in Europa zijn geluk wou beproeven tot de intellectueel. Ze zijn zelfbewust, ook van het feit dat Afrikaanse bestuurders er dikwijls een potje van maken. Maar waar het Westen uit altruïsme aandacht en hulp aan Afrika denkt te schenken, claimt Afrika gerechtigheid voor desastreuze exploitatie van het continent. Het is dan ook beschamend hoe het rijke Westen als schuldeiser Afrika verlamt, is de stelling van Sissako: indirect heeft Afrika geld van zichzelf geleend, want hoe komt het Westen zo rijk?” (bron: www.cinema.nl)
Na afloop zal er naar aanleiding van deze veelgeprezen film een discussie plaatsvinden. Daaraan zal onder andere ons Tweede Kamerlid Ewout Irrgang deelnemen. Vanaf 19.00 gaan de deuren van het filmhuis open. De film zal beginnen om 19.30 gevolgd door het debat om 21.30. Het filmhuis bevindt zich op de Lethmaetstraat 45 te Gouda. Het reserveren/kopen van kaarten voor deze film is mogelijk bij het Filmhuis Gouda (www.filmhuisgouda.nl).

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier