h

SP hekelt Gouds gebruik van het reïntegratie-instrument participiebaan::

14 februari 2008

SP hekelt Gouds gebruik van het reïntegratie-instrument participiebaan::

De gemeente Gouda gebruikt meerdere instrumenten om mensen weer aan het werk te helpen (of ze in ieder geval van het gebruik van een uitkering af te houden). Een instrument dat ze gebruikt is werklozen verplicht aan het werk zetten met behoud van uitkering, maar zonder loon en zonder CAO tot een periode van 12 maanden. Dit is niet alleen schandalig, maar het is ook uitbuiting.

Betrokkenen moeten zo snel mogelijk een fatsoenlijk loon ontvangen. Werk moet lonen. Er moet echt geïnvesteerd worden in scholing. En deze moet dan ook aansluiten bij de opleiding en/of kwaliteiten van de betrokkene. We verwachten een goede begeleiding naar een echte baan. Nu hebben in het bijzonder participatiebanen in Gouda er meer de schijn van ontmoedigingstrajecten te zijn. We missen verder in het beleidsplan Dienst Arbied en Inkomen 2008 aandacht voor regelmatige inspecties van de ingeschakelde re-integratiebureaus en controle op de resultaten van ingezette trajecten en op de duurzaamheid van het gevonden werk. De SP fractie kon dus niet haar steun verlenen aan dit plan.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier