h

Huisbezoek gehad? Meld 't!

14 mei 2008

Huisbezoek gehad? Meld 't!

Bij een huisbezoek komen medewerkers van de sociale dienst bij u thuis. Meestal is een huisbezoek een extra controle. Het is een manier om vast te stellen of uw gegevens kloppen, of u wel echt recht hebt op een bijstandsuitkering en of u de juiste uitkering krijgt of hebt aangevraagd. Een huisbezoek wordt meestal niet aangekondigd, maar voor een huisbezoek moet wel een aanleiding zijn.

Er is bij ons een signaal binnengekomen van een huisbezoek dat iemand volledig overrompelde en waardoor die persoon nog een lange tijd van de kaart was. Zijn er meer mensen die hier mee te maken krijgen in Gouda? Dat de privacy van mensen wordt geschonden, mensen worden geïntimideerd en niet op de hoogte gebracht van het feit dat ze een huisbezoek mogen weigeren. De SP wil meer ervaringen verzamelen van mensen die de sociale dienst over de vloer hebben gehad. De ervaringen gebruikt de SP om beter inzicht van huisbezoeken te krijgen of het om een incident gaat of dat er iets structureel mis is. Hebt u ervaringen met een huisbezoek? Stuur uw verhaal in naar gouda@sp.nl! Uw verhaal en gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier