h

OV voor MBO Nu! (2)

30 maart 2009

OV voor MBO Nu! (2)

Op maandag 30 maart zijn er door de SP opnieuw vele handtekeningen opgehaald. Na het Wellantcollege was deze keer het ID college in Gouda aan de beurt. De SP wil dat de OV-jaarkaart ook door 16 en 17 jarige leerlingen kan worden gebruikt.

ID college

Pim Aerts (SP Gouda):”Vanochtend sprak ik een MBO-studente die toen ze nog in Nijmegen studeerde gewoon 2200 euro per jaar kwijt was aan het reizen met het Openbaar Vervoer en nu is ze dan ook geswitcht naar een MBO in Gouda. Uit dit soort verhalen die je hoort, blijkt maar weer hoe noodzakelijk het is om als SP samen met de studenten te pleiten voor een gratis OV-kaart voor de jongere MBO-student.”

Op dit moment hebben MBO-ers voor hun 18e jaar namelijk geen recht op een OV-studentenkaart, terwijl HBO-ers in dezelfde leeftijdscategorie al wel recht hebben op deze kaart. Dit is eigenlijk een vorm van discriminatie. Kosten mogen nooit de keus van onderwijs beïnvloeden.

De eis voor een OV-jaarkaart voor alle studenten kan ook ondersteund worden via de website ov-voor-mbo.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier