h

Bestuurskandidaten SP Gouda stellen zich voor

27 augustus 2009

Bestuurskandidaten SP Gouda stellen zich voor

Op 7 september a.s. zal de ALV een nieuw bestuur benoemen voor de afdeling Gouda. Een heel nieuw en enthousiast team heeft zich kandidaat gesteld. Zij stellen zich aan u voor.

HANS VAN DIJK (10-09-1954 Snelrewaard), 1e voorzitter
Hans is werkzaam bij de Openbare Bibliotheek in Gouda.
Pasfoto Hans van Dijk

" De reden waarom ik lid ben geworden van de SP is vooral het afdracht-systeem geweest, politici worden naar mijn mening te veel betaald. De SP komt echt voor de zwakkeren in de samenleving op. Het 'grote-stad-virus' van de Goudse bestuurders, denk aan de bouw van het 'Huis van de Stad', baart mij grote zorgen. Het tegengaan van verloedering van de oude binnenstad en de zorg voor meer sociale woningbouw kan veel beter. Mij inzetten voor de mensen op straat en meningen bij elkaar brengen, daar ga ik voor als bestuurslid!"

ERIC KOKKE (08-06-1970), 2e voorzitter/pr
Eric heeft studie Sport, Economie en Communicatie gevolgd
Pasfoto Eric Kokke

“ Ik zou graag zien dat de inwoners van Gouda weer meer samen gaan doen, ipv steeds verder segregeren. Er komen steeds meer 'zwarte' en 'witte' scholen, waardoor ook de jeugd uit elkaar groeit. Daaenaast zou ik willen dat het negatieve beeld dat veel buitenstaanders (maar ook Gouwenaren zelf) verdwijnt, want dat is volgens mij voor een groot gedeelte gebaseerd op roddels en geruchten.
Ik wil me inzetten om Gouwenaren weer trots te laten worden op de stad. Dus een beter, schoner leefklimaat met gelijke kansen voor alle inwoners van Gouda“.

ED VAN VELZEN (31-01-1961 Naarden), secretaris
Ed heeft een studie Telecommunicatie gevolgd.
Pasfoto Ed van Velzen

" Een kleinschalige aanpak van sociale problemen, huisvesting en inkomensbeleid levert een betere en een veel eerlijker samenleving op. Deze SP-punten trokken mij vooral aan. In Gouda kan dit worden vertaald naar het opknappen van achterstandswijken, beter onderwijs en meer aandacht voor voorzieningen in de buurt. Als bestuurslid wil ik vooral die activiteiten stimuleren die meerdere bevolkingsgroepen met elkaar in aanraking brengen. Zo kan er meer begrip en waardering ontstaan."

ELSELIEN VAN DIFFELEN (07-11-1949 Driebergen), secretaris
Elselien is werkzaam als jeugdbibliothecaris.
Elselien van Diffelen

" Solidariteit tussen mensen staat voor mij voorop! Dit is de reden dat ik lid ben geworden van de SP, een partij die niet alleen opkomt voor mensen die het minder hebben getroffen, maar vooral sámen met hen zoekt naar een oplossing. Ook voor Gouda is terug gaan naar de menselijke maat de manier om de leefbaarheid in de wijken te verbeteren. Geen logge koepelorganisaties, maar betrokken bewoners die zelf verantwoordelijkheid voelen voor hun buurt. Een goed georganiseerde SP-afdeling in Gouda heeft als bestuurslid mijn prioriteit, zo kunnen we mensen aan ons binden."

ERIK DE BRUIJN (24-02-1979 Gouda), algemeen bestuurslid/pr
Erik heeft de opleidingen Technische Informatica, Internationale handel&Groothandel gevolgd.
Pasfoto Erik de Bruijn

" Het sociale beleid van de SP is dé reden dat ik lid werd van de partij. In Gouda zijn naar mijn mening het openbaar vervoer en sociale woningbouw de belangrijkste verbeterpunten. Voor deze ontwikkelingen ga ik me als bestuurslid inzetten. Ook kan er meer respect komen tussen de verschillende bevolkingsgroepen in de stad!"

PIM AERTS (26-06-1990 Haastrecht), algemeen bestuurslid
Pim is net begonnen aan de opleiding Leraar VO Biologie.

" Ik sta volledig achter de gedachte van de SP dat men moet kijken naar de overeenkomsten binnen de bevolking, in plaats van alleen de verschillen te benadrukken! Élke Nederlander heeft goede zorg en goed onderwijs nodig. In Gouda moet vooral aandacht besteed worden aan (probleem) jongeren. Er moet meer perspectief geboden worden. Als bestuurslid zal ik luisteren naar de bewoners van Gouda en omstreken, de SP wil samenwerken met buurtbewoners en alternatieven laten zien."

DEBBIE BRENKMAN (16-10-1978 Gouda), algemeen bestuurslid
Debbie heeft een studie Geschiedenis Internationale Betrekkingen gevolgd.
pasfoto Debbie Brenkman

" Een sociaal beleid komt ten goede aan de gehele samenleving, uiteindelijk profiteert iedereen hiervan. Dit standpunt vind ik terug binnen de SP. Gouda kan een leukere stad zijn als er meer aandacht komt voor activiteiten die de stad levendiger maken, zoals bijvoorbeeld de Houtmansplantsoenconcerten. Ook moet er meer gedaan worden aan veiligheid. Als bestuurslid wil ik ervoor zorgen dat de lijn van de bevolking naar de politiek zo kort mogelijk is, zowel lokaal als landelijk."

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier