h

SP en FNV op bezoek bij Compaxo

8 oktober 2009

SP en FNV op bezoek bij Compaxo

In het kader van de actie tegen de verhoging van de AOW leeftijd (‘65blijft65’) waren de SP Gouda en de FNV op bezoek bij de Compaxo vleeswarenfabriek op de Schielandse Hoge Zeedijk.
65 blijft 65

De echte actie, het neerleggen van het werk voor 65 minuten, ging niet door, maar de SP en FNV waren wel welkom om met de werknemers te praten.
Het management van Compaxo had besloten dat de actie wel door mocht gaan, maar dat de medewerkers dan snipperuren moesten opnemen. Ondanks de brede steun voor de ‘65blijft 65’ actie, ook bij het management, besloten de medewerkers het werk niet neer te leggen.
Door de sympathieke opstelling van de leiding van Compaxo was er wel voldoende gelegenheid voor de SP en FNV om met de mensen te praten. SP Tweede kamerlid Krista van Velzen sprak met veel medewerkers over het voorgenomen besluit om de AOW leeftijd te verhogen naar de leeftijd van 67 jaar.
Bijna alle medewerkers van Compaxo hebben hun steun gegeven aan de ’65blijft65’ actie door een handtekening te zetten op de actielijst. De bestuursleden van de SP Gouda verzamelden alle handtekeningen. Samen met de handtekeningen die de afgelopen weken zijn opgehaald tijdens acties op het NS-station, in winkelcentrum Bloemendaal en in de binnenstad, worden deze gebruikt om de landelijke acties kracht bij te zetten.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier