h

SP Gouda stelt vragen over vervoer naar inburgeringscursus

9 januari 2010

SP Gouda stelt vragen over vervoer naar inburgeringscursus

De gemeente Gouda zet sinds juni 2008 taxi's in om inburgeraars naar de inburgeringcursus en bijbehorende fietslessen te brengen. Dit kost de belastingbetaler ongeveer vijfhonderd euro per dag. De nota wordt meteen doorgestuurd naar de afdeling Dienst Arbeid en Integratie van de gemeente Gouda.

De taxi's en taxibusjes rijden dagelijks heen en weer tussen de multiculturele wijk Oosterwei en het cursuslokaal op bedrijventerrein De Goudse Poort aan de rand van de stad. Een locatie die overigens prima bereikbaar is met de bus.

In een reactie op vragen aan het college van fractievoorzitter Hans-Daniel van Alphen kwam de volgende verklaring:

Volgens een gemeentewoordvoerster maken veertig inburgeraars gebruik van de luxe pendeldienst. De gemeente zet de taxi's in omdat 'inburgeren belangrijk is' en zij zoveel mogelijk mensen wil bereiken. "De drempel moet zo laag mogelijk zijn", legt een woordvoerder uit. "Het is niet wenselijk dat mensen geen cursus kunnen volgen door hoge vervoerskosten of bijvoorbeeld gebrek aan kinderopvang."

De kwestie heeft inmiddels ook Den Haag bereikt. SP Tweede Kamerlid Sadet Karabulut spreekt van geldverspilling: "Daarbij staat dit haaks op de gedachte van zelfredzaamheid. Het is flauwekul om deze mensen zo in de watten te leggen. Ze kunnen makkelijk met de bus of de benenwagen."

Taxi

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier