h

Verbeteringen in jeugdzorg: minder regeldruk

19 januari 2010

Verbeteringen in jeugdzorg: minder regeldruk

Gedeputeerde Staten hebben zich de afgelopen tijd hard gemaakt voor verbeteringen in de jeugdzorg op aandringen van de SP en anderen. Vermindering van de bureaucratie, met het doel om 30% regeldruk te verminderen, is daar een recent voorbeeld van. SP-Statenlid Eva de Bakker:
"We zijn blij met de inzet die de provincie nu toont, ook al is het rijkelijk laat en hebben we als SP er jaren druk op moeten uitvoeren."

Al in 2007 had de SP vele gesprekken in de sector en deed ze onderzoek onder medewerkers en cliënten van de jeugdzorg in Zuid-Holland. Resultaat was het rapport

'JU!ST JEUGDZORG', waarin aanbevelingen werden gedaan aan het provinciebestuur. Eén van de belangrijkste conclusies was dat de overmatige regeldruk en bureaucratie het werk van de jeugdzorg medewerkers ernstig in de weg zaten.

De Bakker: "In alle gesprekken die we gevoerd hebben met betrokkenen, kwam steevast de doorgeschoten bureaucratie naar voren. We openden daarom een meldpunt over bureaucratie voor medewerkers in de Zuid-Hollandse jeugdzorg."
De conclusies zijn wederom aangeboden aan het provinciebestuur. De belangrijkste conclusie uit het meldpunt was dat hulpverleners ruim 50% van hun tijd bezig zijn met het invullen van formulieren in plaats van het verlenen van hulp en zorg aan jongeren.

"We zijn blij dat het provinciebestuur de signalen van de jeugdzorgmedewerkers en de SP eindelijk hebben opgepakt. De bureaucratie moet zo snel mogelijk uitgebannen worden," aldus De Bakker.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier