h

Jongeren niet wegzetten als criminelen

25 februari 2010

Jongeren niet wegzetten als criminelen

Eind vorig jaar rond de feestdagen hebben vijf jongeren in Oosterwei het initiatief genomen om activiteiten te organiseren in R & M voor jongeren uit de hele wijk. Ze hebben hiervoor 2250 euro uit het 3-euro-budget van wijkteam Oost, waar de buurt Oosterwei onder valt, gekregen. De gemeente heeft het geld voorgeschoten. Onlangs zocht de VVD de publiciteit over vermeende subsidie aan Marokkaans tuig (bewoording van Telegraaf) bewerend dat de gemeente na de sneeuwbalincidenten criminele jongeren afkocht om zich rustig te houden. De VVD heeft niet gecheckt bij de gemeente of wat ze zo stellig in de publiciteit bracht, berustte op feiten en daarmee de vijf goedbedoelende inititiefnemers onnodig en onterecht weggezet als criminelen.

De SP heeft de brief van acht politieke partijen aan de VVD mede ondertekend waarin de VVD gevraagd wordt het beeld recht te zetten dat ze deze zaak voor haar verkiezingscampagne gebruikt ten koste van stad en jongeren door publiekelijk excuses aan te bieden over de manier waarop het in de publiciteit is gebracht. Voor de SP staat niet de “schade die aan de stad is berokkend” voorop, maar het onterechte beeld dat is geschetst van goedwillende jongeren. Jongeren moeten niet meer gezien worden als potentiële criminelen, maar ze moeten juist de ruimte krijgen en perspectief geboden worden.

TON en GoudaPositief, die overigens eerder de VVD steunde en olie op het vuur gooide door aan het debat de suggestieve uitspraak toe te voegen “Waar rook is, is vuur”, menen een onbesuisde actie van de VVD gelijk te kunnen stellen aan het aan de kaak stellen door de SP van feitelijke misstanden en het mobiliseren van politieke druk om hier een einde aan te maken. De SP had artikel 38 vragen gesteld over taxivervoer naar inburgeringscursussen en na bevestiging van de situatie door de gemeente heeft de Telegraaf hier een artikel over geschreven met toelichting van de SP.

Het succesvolle resultaat van de inzet van de SP is dat de wethouder het taxivervoer stopt en de inburgeringscursussen in plaats van op een bedrijventerrein buiten de stad in de wijken zal organiseren. Het geld dat zo bespaart wordt, kan dan besteed worden aan het verbeteren van de kwaliteit van de inburgeringscursussen.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier