h

SP biedt Gouda een dag vol gratis cultuur

25 februari 2010

SP biedt Gouda een dag vol gratis cultuur

Zondag 28 februari sluit de SP haar campagne af met een hele dag gratis cultuur in de Agnietenkapel in Gouda. Hoogtepunten van dag zijn de concerten van ‘rising star’ Tim Knol en het gerenommeerde Matangi Quartet. Maar er is nog veel meer.

De SP kiest niet zomaar voor een dag vol gratis cultuur. Juist met de aankomende bezuinigingen staat cultuur in Gouda onder druk. Maar de SP wil juist de deelname aan cultuur bevorderen. Helaas is het nog steeds een minderheid van de inwoners van Gouda die minimaal 1x per jaar naar een museum of een podiumvoorstelling gaat. Desinteresse en financiële drempels zijn de twee belangrijkste redenen voor het uitblijven van diverse vormen van cultuurparticipatie. De gemeente heeft een verplichting om haar culturele instellingen voor iedereen toegankelijk te maken. Cultuur draagt bij aan de eigen identiteitsbeleving en de persoonlijke expressie van mensen en kan een rol spelen bij de integratie en emancipatie van verschillende bevolkingsgroepen.

Om 12:00 uur gaat de Agnietenkapel open voor publiek. Er is gelegenheid om kennis te maken met de kandidaat raadsleden en met hen in discussie te gaan.
Om 12:15 start een vertelling over de historie van Gouda door specialist Fred Pieters. Hij zal gedurende een uur op zijn bekende enthousiaste wijze ingaan op de geschiedenis van onze mooie stad.
Om 14:30 uur houdt Tweede Kamerlid Sadet Karabulut een lezing over Integratie in Nederland en Gouda. Sadet is de laatste maanden vaker in actief geweest bij buurtonderzoeken en kent daardoor de Goudse situatie.

De net doorgebroken jonge zanger Tim Knol geeft een concert vanaf 15:30 uur. Deze middag wordt hij begeleid door Matthijs van Duijvenbode, bekend van de band Johan. Onlangs was Tim Knol nog te zien in De Wereld draait door en zijn debuutalbum kwam binnen op 12 in de Top 100. Dit is het eerste concert van Tim Knol in Gouda.

De dag wordt afgesloten door het Matangi Quartet. Dit klassieke strijkkwartet met jonge musici deelde het podium met verschillende klassieke topmusici waaronder het Schönberg Kwartet, Miranda van Kralingen, Tania Kross en Severin von Eckhardstein, maar begeleide bijvoorbeeld ook Youp van 't Hek. Het Matangi Quartet begint om 20.00 uur.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier