h

SP Gouda in gesprek met busreizigers

17 februari 2010

SP Gouda in gesprek met busreizigers

Woensdagochtend 17 februari was de SP aanwezig op het busstation Gouda.
Al eerder publiceerden wij over de onacceptabele prijsverhoging door de invoering van de OV-Chipkaart en de beperkte dekking van de Goudse bushaltes.
De SP Gouda informeerde de reizigers over de tariefstijging en vroeg hen daarnaast om hun ervaringen met het busvervoer.

Uit deze gesprekken bleek dat veel reizigers voorlopig vasthouden aan de strippenkaart omdat ze of al gemerkt hadden dat het tarief met de OV-chipkaart hoger ligt of omdat ze geen idee hebben waar een OV-chipkaart te kopen.
Over het algemeen waren de ondervraagden redelijk te spreken over het busvervoer in en rond Gouda.
Qua comfort en duur van de ritten zijn er geen klachten.
Er heerst wel ontevredenheid over de slechte verbindingen bij overstappen tussen bussen of vanuit de treinen. Vaak missen de reizigers hun aansluitend vervoer op 1 of 2 minuten. Dit heeft vaak een wachttijd van minimaal 30 minuten (en 's avonds en in het weekend tot 60 minuten) tot gevolg.
Daarnaast was ruim 40% van de reizigers niet te spreken over de afstand tussen uitstaphalte en uiteindelijke bestemming. Looptijden van 15 minuten komen vaak voor.
SP Gouda zal ook na verkiezingstijd doorgaan met acties om het openbaar vervoer in en rond Gouda te verbeteren.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier