h

SP onderzoek; Bus met OV-chipkaart ook in Gouda fors duurder

15 februari 2010

SP onderzoek; Bus met OV-chipkaart ook in Gouda fors duurder

Eerder deze maand bleek uit onderzoek van de SP Zuid-Holland dat reizen per bus door de invoering van de OV-chipkaart duurder is geworden. Dit in tegenstelling afspraken die het kabinet heeft gemaakt.
De prijsstijging wordt veroorzaakt doordat de provincie bij de invoering van de OV-chipkaart uitgaat van de opbrengsten van de vervoersbedrijven. Die moeten van de provincie gelijk blijven.
Volgens de SP stelt de provincie daarmee de winstcijfers van de vervoersbedrijven boven de aanpak van het fileprobleem.
bus

Op basis van een steekproef van de SP blijkt dat ook in Gouda reizen door de OV-chipkaart duurder is geworden. De reden hiervan is dat alle ritten binnen de stadsgrenzen 2 strippen kosten. Maar met een OV-chipkaart moet je bij het overstappen opnieuw inchecken. En dus betaal je twee keer, waar je voorheen kon ‘overstappen’. Het prijsverschil kan oplopen tot 80%. Overigens is het ook opgevallen dat sinds vorige week het niet mee mogelijk is om via de verschillende websites tarieven van strippenkaart en chipkaart met elkaar te vergelijken.
De SP Gouda ziet wel degelijk een rol voor de gemeente in de prijsstelling van het Goudse busvervoer. Zij moeten dit ter discussie stellen bij de provincie.
Om de busreizigers te ondersteunen, deelt de SP Gouda op woensdag 17 februari tussen 10:00 uur en 13:00 uur soep uit op het busstation in Gouda,

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier