h

Grote bezwaren ‘pilot loondispensatie’

8 oktober 2010

Grote bezwaren ‘pilot loondispensatie’

De gemeente Gouda doet mee aan een landelijke proef die het mogelijk maakt personeel in de sociale werkvoorziening en mensen met een bijstandsuitkering te verplichten voor minder dan het wettelijke minimum loon te werken. SP Gouda vindt dit mensonterend en wil dat de gemeente afziet van deze proef, die is verzonnen door demissionair minister Donner.

Waar PvdA –wethouder Marjon Suijker spreekt van “Gouda als spekkoper”, heeft raadslid Hans-Daniel van Alphen grote bezwaren. “Met dit project wordt een bijzondere definitie van ‘werk moet lonen’ toegepast. De mensen krijgen in deze pilot een beloning hoger dan het sociaal minimum, maar lager dan het wettelijk minimumloon. Mensen blijven hierdoor langer afhankelijk van een uitkering en bouwen bovendien geen normale pensioenrechten op. De bestaande cao’s en het minimumloon blijken ineens niet meer geldig. Je creëert 2e rangs werknemers. Waarbij zowel de werknemer als de gemeente goedkoper uit zijn ten koste van de deelnemer!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier