h

SP lijsttrekker in de Krimpenerwaard

18 februari 2011

SP lijsttrekker in de Krimpenerwaard

Harre van der Nat, SP lijsttrekker voor Provinciale Staten in Zuid-Holland is op dinsdagmiddag 22 februari samen met actieve SP leden uit de regio te vinden in de Krimpenerwaard. Hij gaat daar in verschillende kernen in gesprek met de inwoners over onder andere de geplande herindelingen in de regio.

De SP is geen voorstander van herindelingen omdat de afstand tussen de inwoners en de politiek toeneemt, de opkomst bij verkiezingen na herindelingen vaak daalt en de lokale voorzieningen sterk onder druk komen te staan.

De belangrijkste inzet van de SP is echter dat herindelingen niet zonder steun van inwoners plaatsvinden.

De SP wil voorafgaand aan een herindelingsbesluit altijd eerst een volksraadpleging over de geplande herindeling van een gemeente, waarbij de inwoner kan kiezen tussen zelfstandigheid van zijn/haar gemeente en een herindelingsvoorstel.

De partij deelt in de Krimpenerwaard een folder uit met het SP standpunt en een briefkaart die de inwoners kunnen insturen. De inwoners kunnen die kaart sturen aan de Tweede Kamerfractie en daarmee aangeven dat ze een volksraadpleging willen over de geplande herindeling van de gemeenten. Deze actie van de SP gaat tot eind mei door.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier