h

Het is beter als de burgemeester zijn villa gewoon verkoopt

24 maart 2011

Het is beter als de burgemeester zijn villa gewoon verkoopt

Woensdag 23 maart j.l. diende Hans-Daniel van Alphen een motie in tijdens de stemming over het onderzoek naar het handelen van de burgemeester Cornelis inzake zijn aankoop van grond en bouw van een villa in Elmina, Ghana.

De laatste weken staat voor politiek Gouda in het teken van de reputatie van de burgemeester. Na aanhoudende geruchten over de integriteit van Cornelis bij zijn activiteiten in Ghana, heeft hij gevraagd om een onderzoek, met als doel zijn integriteit te beoordelen. Dit onderzoek, dat door alle bijna alle partijen is gewenst, kost de gemeenschap een nog onbekende hoeveelheid geld. De SP Gouda is van mening dat dit onderzoek niet ten koste mag gaan van de algemene Goudse fondsen en dat er of een goedkopere oplossing (inschakelen commissaris van de koningin Franssen) moet komen of dat de burgemeester zelf voor de kosten opdraait. Hij is immers, door zijn handelen, zelf verantwoordelijk voor de ontstane situatie.

De motie van de SP luidde als volgt:

Overwegende dat het voornemen van de burgemeester om een huis te gaan bouwen in een gemeente (Elmina), waar de gemeente Gouda een projectrelatie mee heeft de conditio sine qua non* is voor het instellen van een onderzoek naar zijn huis daar (en niet de vragenstellers). We nu lijken af te stevenen op een onderzoek dat de gemeenschap geld gaat kosten.

Overwegende dat ingebruikname van zijn huis in Elmina en daarbij aanvullende nieuwe activiteiten van burgemeester Cornelis als privépersoon in Elmina, zoals bijvoorbeeld het bouwen van een oprijlaan, het in dienst nemen van een tuinman of boodschappen doen weer tot nieuwe vragen over zijn handelen (los van of hij nu wel of niet bewust of onbewust voordeel geniet van zijn positie) kunnen leiden. Dit weer schade kan toebrengen aan het imago van de stad en het bestuur en tot nieuwe onderzoeken leiden met opnieuw kosten voor de gemeenschap.

Spreekt de raad het gevoelen uit het wenselijk te vinden dat de burgemeester zijn huis in Elmina verkoopt.

Vooralsnog kreeg de SP geen steun voor deze motie, al lijken er een aantal partijen te twijfelen……wordt vervolgd!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier