h

In Memoriam Willem Westendorp (16-8 1953 – 25-2 2011).

7 maart 2011

In Memoriam Willem Westendorp (16-8 1953 – 25-2 2011).

Willem Westendorp was van 1998 tot 2002 fractievoorzitter voor de SP in de Goudse Gemeenteraad, samen met Agnes Dielemans, en van 2004 tot 2006 raadslid.

Binnen de ook toen al saaie Goudse gemeentepolitiek was Willem een markante persoonlijkheid, die zich bediende van een geheel eigen type humor.Dat dit niet altijd en bij iedereren in goede aarde viel behoeft geen betoog, maar hij wist zich hiermee wel te profileren. Samenhangend hiermee beschikte hij over een open geest en een vaak frisse kijk op de politiek. Zo zette hij zich onder meer af tegen de term “klein rechts”: hij vond de kleine christelijke partijen niet per definitie “rechts”. Ook onderhield hij nauwe contacten met de bewoners van een Gouds woonwagenkamp, de zgn. “kampers.” Eigenwijs was hij ook: de scholingen van de SP vonden in zijn ogen maar weinig genade en ondergetekende moest soms heftig met Willem in debat. Maar ja, wat wil je; hij was nu eenmaal een echte SP•er.

Dat laatste hield tevens in dat hij zich ook vooral buiten de Raad inzette voor de Partij en de Goudse bevolking: bij menige ledenwerfactie liep Willem mee langs de deur en liet blijken dat hij zijn stad kende als zijn broekzak. In die tijd, nu dus zo’n 11 jaar geleden, voerden de bewoners van de Westerkade/Snoystraat actie voor het behoud van hun woningen, die door de woningcorporatie gesloopt dreigden te worden. Er was heel weinig nodig om Willem Westendorp te bewegen deze actie van harte te ondersteunen.Dat zijn leven in een tragisch ziekbed en veel te vroeg moest eindigen valt dan ook niet alleen door de Goudse SP, maar eigenlijk ook door heel Gouda te betreuren.

Joop Rottier
Oud Voorzitter

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier