h

Warm onthaal bij sociale werkplaats

6 oktober 2011

Warm onthaal bij sociale werkplaats

Een handtekening voor solidariteit

'Rutte, daar kun je geen kracht uit putten!', zo stelde een medewerker van de sociale werkplaats Promen het afgelopen woensdag. Het was één van vele de reacties geschreven op handschoenen met een handtekening. Deze worden door activisten uit Gouda en de regio opgehaald voor de 'ketting van solidariteit'.

De ketting zal kilometers lang worden en in plaatsen door heel het land verzameld. Het staat symbool voor het verzet tégen de kille bezuinigingen van de regering Rutte op de sociale werkplaatsen en bijstand. En vóór een eerlijke baan voor een eerlijk loon.

Voor de medewerkers van Promen zijn de bezuinigingen alles behalve een prettig vooruitzicht. Het zijn mensen die, ondanks hun beperking, keihard werken. Zij maken zich grote zorgen en zijn verontwaardigd over de plannen. Het werk dat ze bij Promen doen is voor sommigen het enige dat ze hebben en daarnaast is regulier werk vaak bijna niet te vinden. Deze mensen wacht, als het aan de regering ligt, een toekomst van werkeloosheid en armoede.

De aanwezigheid van de SP werd zeer gewaardeerd. "De enige partij die tenminste iets voor ons doet", aldus één van de medewerkers.

Het resultaat van een ochtend actie voeren was een flinke stapel getekende handschoenen en vele waardevolle gesprekken met de mensen van Promen. Zij wisten veel te vertellen over hoe de bezuinigingen individuele gevallen treft, én hoe het management met de bezuinigingen omspringt.

Binnenkort geeft de SP in Gouda een vervolg aan deze actie. Doe mee!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier