h

Maak een vuist tegen armoede

25 november 2011

Maak een vuist tegen armoede

Werkhandschoen Armoede Werkt Niet
Het kabinet laat jonge mensen met een handicap, mensen in de bijstand en werknemers van de sociale werkplaats de crisis betalen. Op 3 december gaat de SP in Gouda weer de straat op om duidelijk te maken wat hiervan van de gevolgen zijn. Doe mee!

We vragen om een steunbetuiging op, de inmiddels zeer bekende, werkhandschoenen. Laat zien dat je met de SP staat voor solidariteit, menselijke waardigheid en gelijkwaardigheid.


Waar & Wanneer: Centrum van Gouda
op zaterdag 3 december 2011 van 11:00 – 13:00 uur
Verzamelen bij de Agnietenkapel.


Over de actie

De plannen van het kabinet Rutte om mensen die het al niet breed hebben de rekening van de crisis te laten betalen moeten zo snel mogelijk van tafel.

Jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en werknemers van de sociale werkplaats moeten een deel van hun inkomen inleveren en 60.000 plekken in de sociale werkvoorziening worden geschrapt. Hierdoor zullen tienduizenden mensen achter de geraniums en in de armoede belanden of ze worden aan het werk gezet onder het minimumloon.

Chronisch zieken en gehandicapten wordt de zorg ontnomen. Zij krijgen minder zorg, maar moeten er meer voor gaan betalen. Kinderen in het speciaal onderwijs krijgen minder begeleiding en ondersteuning.

Voor kinderen die jeugdzorg nodig hebben, komt er een financiële drempel. Dit zijn foute plannen en deze mensen mogen niet de rekening van de crisis betalen.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier