h

Buurtonderzoek bezuinigingen in Goverwelle

26 maart 2012

Buurtonderzoek bezuinigingen in Goverwelle

Hoe worden Goudse gezinnen geraakt door de bezuinigingen op het onderwijs en de kinderopvang? Om een antwoord te vinden op deze vraag ging de SP Gouda 'buurten in de buurt' in Goverwelle. Een wijk met veel jonge gezinnen. Aan de deur spraken de leden van onze actiegroep met bewoners, en werd de ZO-krant uitgedeeld.

De bezuinigingen op passend onderwijs zijn begin deze maand, ondanks grote protesten, door de regeringspartijen goedgekeurd in de Kamer. Bij de onderhandelingen over de verdere bezuinigingen staat ook de kinderopvang op de agenda.

Niet voor iedereen bleek het duidelijk of de plannen ook voor hun gezin gevolgen kunnen hebben. Maar we spraken ook bewoners die een andere kinderopvangplaats hebben moeten zoeken omdat de opvang in hun buurt gesloten werd vanwege een tekort aan aanmeldingen.

Ons buurtonderzoek gaat binnenkort verder. In april gaan we nog twee keer buurten. Ook weer in Goverwelle. Als we u niet thuis treffen maar u wilt wel graag wat melden over de bezuinigingen op kinderopvang en op passend onderwijs, mail ons dan! gouda@sp.nl

Vóór de zomer maken we een rapport over onze bevindingen en initiatieven uit de buurt. Dat overhandigen we dan aan de bewoners die we gesproken hebben en aan de wethouder onderwijs. 

We hopen natuurlijk dat door deze acties het onderwijs voor onze kinderen op een aanvaardbaar peil blijft.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier