h

Werkbezoek: Centrum voor Jeugd en Gezin

21 juni 2012

Werkbezoek: Centrum voor Jeugd en Gezin

Binnen een paar jaar komt de hele Jeugdzorg onder verantwoordelijkheid  te vallen van de gemeenten. De SP heeft altijd al het standpunt dat voorzieningen laagdrempelig in de wijken aanwezig moeten zijn. Alle reden om eens op bezoek te gaan bij het Centrum voor Jeugd en Gezin in Gouda.


Er zijn er drie maar het Centrum in Korte Akkeren bestaat al een aantal jaren dus daar was ik het meest benieuwd naar: is het Centrum bekend in de wijk? Is het zo laagdrempelig als de bedoeling was? Zitten er deskundige mensen en worden die goed begeleid?


Ik werd allerhartelijkst ontvangen door Fatima: zij zit achter de balie en vangt alle vragen op. Het was de ochtend van mijn bezoek druk: steeds kwam er iemand even binnen. Bijvoorbeeld om te vragen naar vergoeding voor zwemlessen voor hun schoolgaande kinderen, of om een formulier op te halen. Ik begreep dat er vaak nog meer zaken werden besproken dan waarvoor de mensen binnenkwamen en dat is nu net de bedoeling van laagdrempeligheid!


In het pand van het Centrum zit ook een huisarts, het maatschappelijk werk, het consultatiebureau, logopedie, de apotheek, enzovoorts. Dat maakt de onderlinge contacten voor de professionals heel gemakkelijk en het is handig voor de baliemedewerkers om snel te kunnen doorverwijzen.


Na een paar kopjes koffie kon ik met veel respect voor het werk dat daar gedaan wordt weer naar huis. Eind augustus heb ik een afspraak met de coördinator dus dan kan ik me nog wat breder laten informeren over wat er op ons afkomt wat betreft de Jeugdzorg.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier