h

Buurten in de Buurt: "Hoop dat de thuiszorg voor ons behouden blijft."

30 augustus 2012

Buurten in de Buurt: "Hoop dat de thuiszorg voor ons behouden blijft."

Woensdag avond waren we in Oud-Goverwelle: een veelkleurige buurt. Dat staat garant voor leuke en interessante discussies aan de deur! Maar deze keer spraken veel mensen toch ook hun zorgen uit: zullen de kinderen zo meteen nog aan een baan kunnen komen? Kan ik straks mijn huis nog betalen? Zijn alle partijen niet een pot nat? Hoe weet ik dat ik goed stem op 12 september?

De zorgen lijken in deze week wat groter dan elders in Gouda. Een Srilankeers echtpaar was bang hun goede en noodzakelijke thuiszorg te verliezen: 'Ik hoop echt dat we de thuiszorg kunnen behouden!' Bij anderen was de hoop al verdwenen. Een Gouwenaar die op zijn 70ste maar weer is gaan werken: "Ik heb mijn stemkaart al verscheurd!" Maar ook jongeren heb zo hun zorgen. Sommigen zijn wel bang voor het verliezen van hun basisbeurs en of ze ook een langstudeer-boete moeten gaan betalen. Een jong echtpaar gaf aan hun kind maar van de dagopvang te hebben gehaald. Het was niet meer te betalen.

We kregen dus ook veel vragen. Vragen over hoe de SP het gaat aanpakken als ze de kans krijgen. En of de SP dan niet moet bezuinigen? Aan de deuren geven wij de eerlijke antwoorden. Ook de SP moet maategelen nemen die voor sommigen nadelig gaan uitpakken. Dat geldt voor alle partijen, maar de SP staat in ieder geval pal voor een sociaal beleid. Mensen met een gewoon salaris, of minder, zijn bij ons het beste af.

Bijna iedereen wilde onze verkiezingsfolder lezen, dus de SP- boodschap komt over. Naast al het televisiegeweld van partijleiders is het goed om te laten zien dat onze leden weten wat er in onze stad speelt. We laten zien dat we het hele jaar door in onze burgers geïnteresseerd zijn! En dat waarderen de mensen die we aan de deur spreken!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier