h

Buurten in de Buurt: "In ieder geval SP of PvdA!"

4 september 2012

Buurten in de Buurt: "In ieder geval SP of PvdA!"

Maandag 3 september bezocht het SP campagneteam de Goudse wijk Korte Akkeren. Ook hier gingen we het gesprek aan met de bewoners over de persoonlijke gevolgen van de crisis.

We troffen een heel wisselend publiek. Zowel in gedrag (sommigen gooiden meteen de deur dicht, anderen stonden rustig een half uur mee te discussieren) als in de zorgen richting de toekomst. De allochtone bewoners van de buurt maken zich vooral zorgen over de werksituatie, terwijl het autochtonen juist de zorg als pijnpunt noemen.

Opvallend is ook dat in deze wijk een aantal mensen de moed een beetje heeft opgegeven. Zij geven aan niet meer te gaan stemmen met als belangrijkste reden 'ze toch niet doen wat ze beloven!' Uiteraard hebben we een poging gewaagd deze gefrustreerde mensen het belang van het uitbrengen van de juiste stem duidelijk te maken.

In Korte Akkeren zijn er nog veel zwevende kiezers. De twijfel is dan meestal tussen SP en PvdA  en soms tussen SP en PVV. Bij deze laatste groep maken we natuurlijk duidelijk dat er ook levensgrote verschillen zijn. Uitleg van de basisprincipes van de SP, solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid, maakt mensen dan wel weer bewust van de gevolgen van hun keuze. 

Woensdag 5 september brengen we opnieuw een bezoek aan Korte Akkeren!

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier