h

Warme verkiezingsmarkt

9 september 2012

Warme verkiezingsmarkt

De Goudse verkiezingsmarkt was perfect gepland. Lekker zonnetje, weinig wind zodat de folders niet wegwaaiden, winkelende mensen met goede zin. perfect voor een dagje campagne voeren!

Om half negen zochten we de 'perfecte' kraam uit en konden we starten met de aankleding. Niemand kon er aan twijfelen voor welke partij we daar bezig waren. Ook de lantarenpaal aan de overkant was mooi bewerkt: een groot plakkaat met Roemer en erboven een mooie tomaat-vlieger. Toen het winkelen eenmaal begonnen was, vlogen de sponsjes de kraam uit; ook pennen, frisbees en lollies deden het goed.

Als iemand uit het langslopende publiek geen folder wilde, dan was een sponsje toch nog aantrekkelijk en de jongeren pakten dan echt wel een lollie aan. Voor een praatje hadden mensen ook regelmatig tijd: als ze al zeker wisten dat ze SP zouden stemmen, als ze wilden weten wat we van al die debatten vonden, of we echt wat aan de crisis zouden kunnen gaan doen, of we Samsom wel in het, linkse, gareel zouden kunnen houden.

Het stapeltje met ons korte programma was aan het eind van de dag ook een stuk kleiner geworden. De tijd vloog voorbij en mensen vonden het deze keer helemaal niet erg om voor de zoveelste keer aangesproken te worden. Het was iedereen natuurlijk duidelijk dat al die kraampjes bij de verkiezingscampagne horen. Om 4 uur wilden onze buren wel gaan opruimen en dat was voor ons het signaal de laatste ballonnen weg te geven. De restjes  folders werden ingepakt om de dag voor de verkiezingen nog even rondgebracht te worden. En dan zit de campagne er op!

Op naar woensdag: Stemmen en ‘s avonds verkiezingencafé: spannend en gezellig.

Blijf op de hoogte

We gebruiken je mail-adres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van acties en belangrijk nieuws van de SP in Gouda e.o. 

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.

U bent hier