h

Op bezoek bij De Clown

27 oktober 2012

Op bezoek bij De Clown

Na berichten dat De Clown aan het Jaagpad moet sluiten ging de SP op een zaterdagmiddag eens een kijkje nemen.

Ik zette mijn fiets weg en dacht eerst dat er niemand zou zijn, zo stil was het er. Maar eenmaal binnen klonk er gezellig geroezemoes. Er was een dart-toernooi aan de gang en degenen die niet aan de beurt waren zaten gezellig met elkaar wat te drinken en te kletsen. Ik werd meteen aangesproken door de uitbater: Johan legde uit dat na de sluiting van het buurthuis waar eerst gedart werd, deze ruimte in gebruik was genomen en alles eigenhandig was opgeknapt. Het ziet er dan ook prima uit: mooie plavuizen, een handige bar, prachtige dartbanen! Behalve darten wordt er in De Clown ook bingo gespeeld, gelinedanced, gekaart, allemaal activiteiten die door de buurt zelf zijn opgezet en waar vrijwilligers zorg voor dragen. Er wordt een pilsje verkocht, voor een heel redelijke prijs, er wordt soms eens een hapje uitgedeeld en aan het eind van de avond wordt er hartelijk afscheid van elkaar genomen. De buurt heeft er bar weinig last van en er zijn juist honderden handtekeningen verzameld om De Clown hier te kunnen houden. Er wordt gewerkt aan het oprichten van een eigen vereniging of societeit om zo juridisch wat sterker te staan.

Aan het Jaagpad staan verder leuke huizen, er is wat bedrijvigheid met auto's en het is eigenlijk een eilandje aan de Gouwe. Ik zou er niet op komen om het een industrieterrein te noemen. De reden die de gemeente dan ook voor sluiting opgeeft, dat het een bedrijventerrein is, lijkt me wat vergezocht. Dit vraagt om nader onderzoek! Gelukkig is de boete voor openhouden à 3000 euro per dag voor de komende maanden opgeheven. Dus we hebben tijd om aan de gemeente te vragen hoe De Clown voor de vele bezoekers een gezellige plek in de wijk kan blijven. Na hartelijk uitgezwaaid te zijn fietste ik weer op huis aan: we houden contact!

U bent hier